AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili görülen davanın 7 Şubatta görülecek olan 17. duruşması öncesi kitle örgütleri ve siyasi partiler, adalet talebiyle bir günlük kardeşlik nöbeti tutacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesinin üzerinden dört yıl geçmesine rağmen davada gerçek faillere ulaşılamadı. Son olarak Tetikçi Ogün Samast’ın dosyası suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle ayrılarak, çocuk mahkemesine gönderildi. 4 yıldır “Hrant için, adalet için” diyerek her duruşma öncesi Beşiktaş’taki adliye önünde eylem yapan davanın takipçileri ise artık, “4 yıldır adalet yok” diyor.

Çağrı şöyle;

Hrant’ı katleden sisteminizin adaletini afişe etmek için toplanacağız!

Hrant Dink’in katledilişinin 4. yılını henüz doldurmuşken, 7 Şubat’ta onu katledenlerin ”sözde” yargılandığı 16. duruşmaya tanıklık edeceğiz. Geride kalan 15 duruşma bize göstermiştir ki mahkeme Hrant Dink’i katleden tetikçileri yargılamanın ötesine geçmeyecektir. Bu suikastı planlayanlar ve üç maymunu oynayarak suça ortak olanlar korunmakta polis, jandarma, MİT, içişleri bakanlığı ve hükümet görevlileri tüm soruşturmalardan uzak tutulmaktadır.

Hrant Dink cinayeti ve benzeri siyasi cinayetlerin şahidi nesiller olarak gerçek failleri yargılayacak ve halka karşı işledikleri tüm suçların hesabını mutlaka soracağız.

Bir bebekten katil yaratan karanlığı dağıtmak için;
06 Şubat Pazar, saat 19.00 Beşiktaş İskele Meydanı’nda buluşuyoruz.


AKA-DER, Alınteri, BDP, Ekim Gençliği, Emek Gençliği, EMEP, Emek ve Özgürlük Cephesi, ESP, Gençlik Muhalefeti, Kaldıraç, Nor Zartonk, Öğrenci Muhalefeti, Partizan, Sosyalist Demokrasi İçin Yeniyol, Sosyalist Umut, Yeni Demokrat Gençlik