Grup Yorum’un 12 Ekim Cumartesi günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konser İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) ‘bölücü faaliyetlerde bulunulacağı’ gerekçesiyle iptal edildi.

İdil Kültür Merkezi’nden Bahar Kurt bianet’e konserin İBB tarafından engellendiğini söyledi.

“Belediye Harbiye yönetimine bir yazı göndermiş. ‘Yıkıcı ve bölücü, siyasi içerikli faaliyet yapılacağı” gerekçesiyle konserin iptal edilmesini istemiş.

“Bu nedenle Harbiye yönetimi sözleşmeyi feshetti. Büyükşehir Belediyesi böyle bir şeyi açıktan ilan etmek yerine Harbiye yönetimini kullanmış oldu.”

Bianet'ten Erbu Tönel'in haberine göre, Grup Yorum ve dinleyicileri yarın konser saati olan 18.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu önünde bir araya gelerek konserin iptal edilmesini protesto edecek.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılamayan 44. Dev-Genç Kültür Şenliği kapsamındaki konser 16 Ekim Çarşamba günü Okmeydanı Sibel Yalçın Parkı’nda yapılacak.

Grup Yorum’un geçen sene aralık ayında Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda yapacağı konser de İstanbul Valiliği tarafından “kamu güvenliği” gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı.