Çorum’da Grup Yorum konseri afişi asan 3 genç gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan gençlerden 2’si tutuklandı.

 

Çorum Pir Sultan Abdal Derneği üyesi 19 yaşındaki İ.D.T, 17 yaşındaki T.O.G, ve 23 yaşındaki G.T, 15 Nisan’da İstanbul’da gerçekleşecek olan konser nedeniyle şehir merkezinde afiş asmak istedi. Bu sırada polis, üç kişiye kimlik sordu. Dernek üyeleri ve polisler arasında tartışma çıktı. Olay yerinden kaçan dernek üyeleri yakalanarak gözaltına alındı. 3 kişiden T.O.G, “polise mukavemet” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılırken İ.D.T. ve G.T. tutuklanıp Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Tutuklamalara tepki gösteren Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Halil Top, “Bu nasıl bir demokrasidir anlamış değiliz” dedi.

 

GRUP YORUM'UN KONSER PROGRAMI

Grup Yorum ilkini geçtiğimiz sene 17 Nisan'da verdiği ve 150 bin kişinin katıldığı "Bağımsız Türkiye" konserinin ikincisini vermeye hazırlanıyor.

Ücretsiz halk konseri şeklinde tasarlanan konser, geçtiğimiz sene yapılan alanda, Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak. Grup bu sene katılımın 300 bin kişiyi bulmasını bekliyor.

Konserde Yorum'a orkestranın yanısıra Zülfü Livaneli, Aynur Doğan, Aylin Aslım ve Hüseyin Turan şarkılarıyla, Nihat Behram şiirleriyle, Beşik Halk Dansları Topluluğu da oyunlarıyla eşlik edecek.

Konser 15 Nisan 2012'de saat 15.00'de başlayacak.

Grup Yorum'un konser programı

13 Nisan 2012 Cuma
Grup Yorum 2. "Bağımsız Türkiye" Konser Provası
Yer: Bakırköy Halk Pazarı Alanı - Gerçek Sahne
Saat: 18.00

14 Nisan 2012 Cumartesi
Seçkin Aydoğan'ın Kaldığı Hapishane Önünde Konser
Yer: Tekirdağ 1 No'lu Hapishanesi Önü
Saat: 12.00

15 Nisan 2012 Pazar
Bağımsız Türkiye Konseri
Yer: Bakırköy Halk Pazarı
Saat: 15.00