Gazetecilere Özgürlük Platformu, Gazetecilik İçin Ayağa Kalk Günü dolayısıyla, 4 Kasım’da İstanbul’da kitlesel basın açıklaması yapacak.

Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından yayınlanan çağrı metni şöyle:

GAZETECİLİK İÇİN AYAĞA KALK!

Gazeteci-yazar Ragıp Zarakolu’nun dün tutuklanmasıyla birlikte, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümlerinden dolayı cezaevlerinde olan tutuklu ve hükümlü gazeteci sayısı 64’e ulaştı.

2009 yılının başından bu yana geçen 3 yıla yakın süre içinde cezaevlerine giren gazeteci sayısı 110’u geçti.

Halen çok sayıda gazeteci ve medya kuruluşu hakkında hapis veya para cezası talebiyle açılmış 10 bin dolayında soruşturma ve dava bulunmaktadır.

Ortaya çıkan bu vahim tablo karşısında, 94 gazeteci meslek örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından bir yılı aşkın süredir “Gazetecilere Özgürlük” kampanyası yürütülmektedir.

Bu kampanyanın bir parçası olarak, cezaevlerindeki gazetecilerle dayanışmayı gösterebilmek ve onları cezaevlerinde unutturmamak amacıyla Kurban Bayramı öncesinde uluslararası düzeyde bayram kartı gönderme etkinliği başlatıldı.

Yine Avrupa’daki gazeteci örgütleri, 5 Kasım Gazetecilik İçin Ayağa Kalk günü dolayısıyla kendi ülkelerinde düzenleyecekleri etkinliklerde, Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü mücadelesine ve cezaevlerindeki gazeteciler meselesine dikkati çekecekler.

Gazetecilere Özgürlük Platformu da, Gazetecilik İçin Ayağa Kalk Günü dolayısıyla, 4 Kasım’da İstanbul’da kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Tüm basın emekçilerini; herkes için basın özgürlüğü mücadelesine destek olmaya ve basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.

GAZETECİLİK İÇİN AYAĞA KALK
Gün ve Saat : 4 Kasım 2011, Cuma, 14.00
Yer :  Galatasaray Lisesi önü / İSTANBUL