Gazeteci yazar Ece Temelkuran, İngiltere'deki Türkiye Araştırmaları Merkezi (CTS Centre for Turkey Studies) ile Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak için Londra'ya gidiyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Park Lane Sheraton'da düzenlenen Türkiye Araştırmaları Merkezi 1. kuruluş yıldönümü kutlamasına İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Gölge Avrupa Bakanı Emma Reynolds, Türkiye'den Cengiz Çandar, Ali Bayramoğlu, Hilal Kaplan, Amberin Zaman, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir başta olmak üzere 550'yi aşkın misafir katılmıştı.

 

Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından en son Hilal Kaplan, Amberin Zaman ve Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'in konuşmacı olarak katıldığı ayrı panellerin ardından, bu kez gazeteci Ece Temelkuran'ın katılacağı "Balkon Otoritesi; Türkiye’nin Yeni Rejiminin Kısa Bir Tarihi" konulu bir seminer düzenlenecek.

 

31 Mayıs Salı akşamı saat 18.00-20.00 arası SOAS Üniversitesinin Khalili Lectüre Theathre isimli konferans salonunda yapılacak olan seminere birçok çevreden çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. SOAS’da yapılacak olan seminerin Türkiye’de son yıllarda yaşanan siyasal ve sosyal değişimleri masaya yatırması bekleniyor.

 

Seminerde sınırlı sayıda yer kaldığını belirten Türkiye Araştırmaları Merkezi direktörü İbrahim Doğuş, katılmak isteyenlerin kısa zamanda [email protected] emaili üzerinden iletişime geçmeleri gerektiğini veya internet üzerinden http://ctspublicforumecetemelkuran.eventbrite.com  adresinden kayıt yaptırılabileceğini açıkladı.

 

Demokrat Haber İngiltere