Doğanın korunmasına yönelik eylemleriyle bilinen Karadeniz İsyandadır Platformu, Artvin Çevre Platformu ile birlikte kamp düzenliyor.

Açıklama şöyle:

Doğanın Talanına Karşı EKOLOJİ KAMPI

17-24 Ağustos 2013 – ARTVİN / Kafkasör

Şirketlerin yalanına, doğanın talanına karşı; Artvin’i Gezi eylemeye!

Doğanın ve yaşamın her alanı iktidar ve şirketlerin talanına açılarak; dereler şantiye, yaylalarımız maden sahası, parklarımız AVM yapılarak yok ediliyor. Kalkınma / enerji ihtiyacı yalanı adı altında HES’ler, termik ve nükleer santraller, sözde alternatif enerjiler, madenler, taş ocakları, kırsal-kentsel dönüşüm ve tarım alanları-meralar-ormanlar-parklar gibi ortak alanların şirketlerce gasp edilmesi İle yaşamın tüm alanları talan edilerek ticarileştiriliyor. Bu talan ve yok oluşa karşı mücadele yaşamın her alanında kendini göstermeye, iktidar hayatı hedef aldıkça, hayat iktidara direniş olmaya devam ediyor.

Yıllardır rant ve talan projelerinin merkezlerinden biri haline gelen Karadeniz; doğasını, kültürlerini ve yaşam alanlarını tehdit eden projelere karşı direnmeyi sürdürüyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Ekoloji Kampında; Karadeniz ve Türkiye’de verilen doğa ve yaşam mücadelesini hep birlikte tartışmak, üretmek, eğlenmek, paylaşmak ve ekoloji mücadelesini yükseltmek için 17–24 Ağustos tarihlerinde Artvin Kafkasor yaylasında buluşuyoruz.

Paneller, söyleşiler (yerellerin kendi mücadele - deneyim aktarımları), atölyeler, dinletiler, sergiler, doğa sporları ve gezilerin olacağı ekoloji kampına tarafını doğadan yana belirleyen bütün dostlar davetlidir.

Neden ARTVİN?

Dünyanın en yüksek debili nehirlerinden coşkun Çoruh’un derince yardığı, sarp yamaçlarında aynı anda dört mevsimin yaşandığı, yedi iklimin meyvesinin yetiştiği, yüzlerce endemik türün can bulduğu eşsiz bir ekosistem, benzersiz bir mikro klimadır Artvin.

Dünyada sadece 100 tane kalmış olan doğal ormanlardan biri Genya’dır, Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı Maçahel’dir, Kafkas ekosisteminin Türkiye’deki tek uzantısı, yaşlı doğal ormanların son yaşam alanı, en önemli yırtıcı kuşların göç yoludur Artvin.

20 yıldır üzerine çöken bir kabustan kurtulmaya çalışıyor Artvin: MADEN belası! Artvin halkı 1990’lı yılların başından beri Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine karşı mücadele ediyor. Baraj ve HES projeleriyle yok edilerek insansızlaştırılmaya çalışılan Artvin’in halkı yılmadı, pes etmedi “buradayız, gitmiyoruz” diyor. Çünkü Cerattepe yoksa Artvin de yok. Cerattepe ve Genya’nın madencilere teslim edilmesinin; Artvin şehrinin doğası, insanları, tarihi, kültürüyle yok olması, haritadan silinmesi demek olduğunu Artvin halkı çok iyi biliyor.

Artvin halkının haklı mücadelesinin yanında olmak için; karayemişin moruna, fındığın yeşiline, çay makasının sesine, tuluma, akordeona, kemençeye, kırmızı benekli alabalığa, kahvedeki amcaya, patik ören neneye ve tüm bunların can bulduğu yaşam alanlarımız yok olmasın diye 17-24 Ağustos tarihlerinde Doğanın Talanına Karşı Ekoloji Kampına, HAYDE ARTVİN’e!

Artvin Çevre Platformu / Karadeniz İsyandadır Platformu

İletişim:

[email protected]
www.facebook.com/artvincevre.platformu
www.facebook.com/groups/karadenizisyandadir
www.facebook.com/karadenizisyandadir
www.twitter.com/karadenizisyan


Etkinlik: https://www.facebook.com/events/367988866660387/ 


Not:

- İstanbul ve Ankara'dan katılıma göre araç kaldırılacaktır.

- Kamp programı yakında duyurulacak olup, ekoloji kampına her türlü öneri, katkı ve katılımınız için: 

[email protected]

Özay: 535 987 06 54, Hatice: 0 543 634 9449

 

Karadeniz İsyandadır Platformu

[email protected]

www.facebook.com/karadenizisyandadir

www.facebook.com/groups/karadenizisyandadir