Beşiktaş’ta sürmekte olan Hrant Dink davasında kararın açıklamasına saatler kaldı. Dink ailesi ve Hrant’ın arkadaşları karar açıklandıktan sonra Beşiktaş’ta Agos’a sessiz bir yürüyüş yapacaklar. Yakında olanları Beşiktaş’a çağırıyorlar… Yürüyüş'ün 16.00'da başlaması öngörülüyor. Yürüyüşe yetişemeyenlerin 17.30'da Agos Gazetesi önünde olmaları duyuruluyor...

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal getirilirken tutuksuz sanıklardan Ersin Yolcu katıldı. Dink’in eşi Rakel Dink de duruşmaya geldi.


MÜDAHİLLİK TALEBİ REDDEDİLDİ


Kaybolan oğlu Tolga Baykal Ceylan’ın davanın sanıklarından Osman Hayal’in de aralarında bulunduğu grup tarafından öldürüldüğü iddiası üzerine müdahillik talebinde bulunan anne Kadriye Ceylan’ın talebi reddedildi. Ceylan’ın dilekçesini okuyan mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, dilekçede Tolga Baykal Ceylan’ın Osman Hayal, Ali K. ve Yalçın T. tarafından işkence yapılarak öldürüldüğünün anlatıldığını söyledi. Taleple ilgili görüşü sorulan duruşma savcısı Hikmet Usta, davanın geldiği aşama ve iddianamede konudan bahsedilmediği gerekçesiyle ret kararı verilmesini istedi. Osman Hayal’in avukatı Eda Salman da savcı ile aynı görüşte olduklarını belirtti. Mahkeme de oybirliği ile talebin reddine karar verdi.


TUNCEL’DEN MEVLANALI SAVUNMA

Dink davası’nda Erhan Tuncel son savunmasını yaptı. Tuncel, kendisini "ağırlaştırılmış tutuklu" diye tanıttı. Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkilenin "ısmarlama bir fail" olduğunu belirterek, "Olay bir Ergenekon olayıdır" dedi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davanın 25. duruşmasında karar için ara verildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ile Yasin Hayal getirildi. Tutuksuz sanık Ersin Yolcu da duruşmaya katıldı.


TUNCEL’İN AVUKATI: OLAY BİR ERGENEKON OLAYIDIR


Kadriye Ceylan’ın müdahillik talebinin reddedildiği duruşmada, sanık avukatları savunma yapmaya başladı. Sanıklardan Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkili Tuncel’in "ısmarlama bir fail" olduğunu savundu. Soruklu, "Büyük Birlik Partisi (BBP) bağlantısı da ısmarlama bir bağlantıdır. Olay bir Ergenekon olayıdır. Ama bu sanıkların bir örgüt oluşturduğu fikri boş bir iddiadır. Müvekkilimin mensubu olduğu tek örgüt, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’dür. Orada yardımcı istihbarat elemanı olarak çalışıyordu. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel aynı noktada durmamaktadırlar. Yasin Hayal başka bir ilişkiler ağını temsil etmektedir" dedi.


ERHAN TUNCEL KENDİNİ "AĞIRLAŞTIRILMIŞ TUTUKLU" DİYE TANITTI


Daha sonra son savunmasını yapan sanık Erhan Tuncel, savunmasına kendisini "ağırlaştırılmış tutuklu" diye tanıtarak başladı. Daha sonra "Tüm inançlar yanlıştır" diye başlayan bir şiir ve Yazar Buket Aşçı’nın bir köşe yazısını da okuyan Tuncel, savunmasına Dostoyevski’nin "Bazen susarsın. Yenilmiş sanırlar seni, eksik ve yaramaz. Unutma, susan bilir ki konuştuğu zaman kimse kaldıramaz" ve Mevlana’nın "Önce Lafa Bakarım Laf mı Diye Sonra Adama Bakarım Adam mı Diye" sözleriyle devam etti.

Daha sonra savunmasının "Bir derin devlet ve bir cinayet masalı" başlıklı bölümünü okuyan Tuncel, "Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde" diye başlayarak cinayet sürecini anlattı.