Toplum ve Kuram Dergisi'nin düzenlemeye başladığı söyleşilerin üçüncüsünde Bülent Küçük ile çok kültürlü ırkçılık ve Roboski katliamı tartışılacak. 

29 Aralık Cumartesi günü, saat 17:00’de düzenlenecek söyleşi yine İsmail Beşikci Vakfı Teras Salonu’nda.

Davet metni şöyle:

AKP döneminde sık sık kullanılan değişim, şefkat ve çok kültürlülük gibi kelimeler kimi çevrelerce pozitif anlamda yeni bir söyleme işaret ediyordu. Ancak, KCK operasyonları ile Kürtlerin siyaseten  ablukaya  alınması, daha önce görülmemiş şiddetli çatışmalar ve Kürt siyasi tutsakların başlattığı kitlesel açlık grevine yol açan süreçler ve bu grev boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisinin takındığı tavır, Kürtlere karşı ırkçılığının devam ettiğini, Kürt meselesi mevzu bahis olduğunda devlet aklında bir değişimin olmadığını gösterdi. Bu aklın en çıplak şekilde ortaya çıktığı an ise Roboski katliamı oldu. Ana akım medyada Türkiye’de olumlu değişimlerin olduğu söylenegelse de Kürtlere karşı ırkçılığın ve özellikle Roboski’de yaşananların neleri ortaya çıkardığını gösteren tartışmalara yeterince yer verildiği söylenemez. Buradan hareketle, ırkçılığı ve Roboski katliamını eleştirel analizlerle irdelemenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu minvalde Toplum ve Kuram söyleşilerimize devam ediyoruz. Söyleşide şu sorulara yanıtlar aramaya çalışacağız:

1) Türkiye’de Kürtlere karşı  ırkçılığın aldığı son şekilleri nasıl anlamalı?

2) Roboski katliamı ırkçılık konusunda bize neler söylüyor?

3) Irkçılık ve Roboski katliamı ile Kürt meselesinde nereye doğru gidiliyor?

Bu sorular çerçevesinde  29 Aralık Cumartesi akşamı, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Bülent Küçük ile birlikte çok kültürlü ırkçılığı ve Roboski Katliamı'nı tartışıyoruz. Kürt meselesinin geleceğine dair tahayyül sahibi olan herkesi bekliyoruz.

Toplum ve Kuram: Lêkolîn û Xebatên Kurdî

Yer: İsmail Beşikçi Vakfı Terası

Zaman: 29 Aralık Cumartesi- 17.00

Adres: Kuloğlu Mah. İstiklal Cd. Ayhan Işık Sok. No: 21/1 Beyoğlu /İstanbul