Son yıllarda yaptıkları çalıştaylar ve geniş katılımlı mitingler ile gündeme gelen Çerkesler, haftanın yedi günü anadillerinde 24 saat yayın yapan bir TRT kanalının açılması için basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. TRT 6 kanalı ile Kürtçe yayın yapılmasını örnek alan Çerkesler, TRT 7 ile de Çerkesce TV yayını yapılmasını talep ediyor.

UNESCO'nun yayınladığı raporlarda ''kaybolmakta olan diller'' arasında yer alan Çerkesce’ye (Adığabze) dikkat çekmek amacıyla Çerkes Hakları İnisiyatifi öncülüğünde, Kocaeli'nde 25-26 Şubat 2012 tarihlerinde ''Çerkes Çalıştayı'' yapılmış, Çerkeslerin demokratik hak ve istekleri dile getirilmişti.

Yine Çerkesler Ankara, İstanbul ve Kayseri'de binlerce insanın katılımıyla yaptıkları mitingler ile hükümete seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Çoğulcu Demokrasi Hareketi (ÇDH) ve Çerkes Hakları İnisiyatifi (ÇHİ) öncülüğünde, 15 Aralık 2013 Pazar günü, saat 14.00'da Kızılay YKM önünde, ''TRT7-Çerkesce Tv'' için kitlesel bir basın açıklaması yapılacak.

Pazar günü yapılacak basın açıklamasına Kayseri, Ankara, İstanbul gibi birçok şehirden gelecek Çerkeslerin ve dostlarının da katılımı bekleniyor. (Demokrat Haber)