Her ay, alanında uzman akademisyenleri, sanatçıları, yazar ve gazetecileri ağırlayan İstanbul Çerkes Derneği'nin bu ay konuğu, ''Apoletsiz General Çerkes Ethem'' adlı eser ile çok ses getirmiş olan yazar Turgut Türksoy.

4 Mayıs Cumartesi akşamı, saat 19.30'da ''Çerkes Ethem Meselesi ve Milli Mücadele Döneminde Çerkesler'' başlığı altında bir söyleşide bulunacak olan yazar Turgut Türksoy, söyleşinin bitiminde soruları cevaplandıracak ve okuyucuları için bu kitabını imzalayacak.

Ayrıca bu söyleşiye, ''Ben Tesadüf Değilim'' adlı şiir kitabını yazan Lapşıpha Hülya da ''konuk şair'' olarak Turgut Türksoy ile katılacak.

TURGUT TÜRKSOY KİMDİR?

1961 Ankara doğumlu yazar 12 Eylül döneminde Kurtuluş davasından 10 yıl hapis yattı. Dev-Lis'in (Devrimci Liseliler) kurucularından ve Merkez Yürütme Kurulu eski başkanıdır.

Kurtuluş İçin İleri, Genç Öncü, Dev-Lis, Sosyalist İşçi, Kurtuluş Gazetesi ve Aşama dergilerinde çeşitli yazılar yazmıştır.

Siyah Beyaz yayınevinden 2008 yılında çıkan “Ararat'ın Laneti Bir Halkın Hüzünlü Öyküsü” ve “Çerkes Ethem Apoletsiz General” isimli iki romanı bulunmaktadır. Çerkes Ethem kitabı 2009 yılı başında 2. baskısını yapmıştır.

Yazarın “Deniz: Güneşin Çocukları” adlı romanı 2010 yılı Mayıs ayında, “Dilruba” isimli romanı ise 2011 Mayıs ayında İmge Kitabevi Yayınları tarafından yayınlanmıştır. (Demokrat Haber)