Düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların şiddetlenerek arttığı bugünlerde, Ankara Üniversitesi akademik yıl açılış töreninin 3 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 10.00’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirileceği duyuruldu.

 

Başbakan’ın katılacağı bu ‘resmi’ açılış töreni ile aynı gün ve aynı saatte, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara ve tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde demokratik ve akademik geleneklere uygun 'alternatif' bir açılış ve forum düzenlenecek.

 

İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu ve İrfan Aktan’ın katılımıyla bilimsel ve özgür düşüncenin ele alınacağı gerçek açılış dersi herkese açık. Dersin konusu, “İfade Özgürlüğü ve Üniversiteler” olacak.

 

Etkinliği düzenleyen AÜ Cebeci Kampüsü Öğretim Elemanları özellikle öğrencilerin katılımını bekliyor.

 

Konuşmacılar: İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu, İrfan Aktan

Tarih: 3 Ekim 2012 Çarşamba

Saat: 10:00

Yer: AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi, Aziz Köklü Salonu

 

Not: Bu haber “Gazetelerin içeriği sadece gazetelerindir” diyen medya tekellerinden alınmamıştır. Oralarda zaten böyle haberler kolay kolay yer de bulamaz. Ama her zaman yaptıkları gibi isterlerse kaynak göstermeden, hatta altlarına “özel haber” yazarak tepe tepe kullanabilirler.

 

Demokrat Haber Merkezi (Kendi haberini kendin yap, yayınlayalım: [email protected])