Barışın sesini müzikle duyurmak için 2005 yılında kurulan Barış İçin Müzik Vakfı çalışmaları büyüyerek devam ediyor. Barış İçin Müzik Orkestrası, Kasım ayında Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde dört konser verecek.

Temel amacı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı Orkestrası Kadıköy’e konuk oluyor.

2005 yılında Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki tarafından kurulan ve bugüne kadar  4 bin çocuğun çoksesli müzik eğitiminden faydalanmasını sağlayan Vakfın Barış İçin Müzik Orkestrası, Kasım ayı boyunca Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde 4 ayrı konser verecek.  İkisi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile yapılacak konserler ile Kadıköylüler sınırlı imkanlara rağmen müzik eğitimi alan çocukların sihirli dünyasına tanıklık edecek.

Barış İçin Müzik Orkestrası- Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın ilk konseri 7 Kasım Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

İkinci konser ise Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla 26 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.  Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın “Dünya Çocuk Hakları” temalı resim sergisinin gezilebileceği konser saat 20:00’de başlayacak.

Barış İçin Müzik Vakfı Orkestrası’nın Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezlerinde gerçekleşecek diğer konserleri ise şöyle:

27 Kasım Barış Manço Kültür Merkezi Saat 20: 00

29 Kasım Yeldeğirmeni Sanat Merkezi Saat 15: 00

(Demokrat Haber)