Barış Bloku’nun, Büyük Barış Yürüyüşü'nün İstanbul Valiliği tarafından yasaklanması üzerine Aksaray Metro Meydanı'nda bir basın açıklaması düzenledi.

"AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz" ve "Size savaş yaptırmayacağız" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında gerek son günlerdeki operasyonlar gerekse yürüyüş için getirilen yasak protesto edildi.

Basın açıklamasında ayrıca "Erdoğan seçimle kaybettiğini savaşla kazanmaya çalışıyor" ifadelerine yer verildi. Rojava'daki Kürt kazanımlarının hazmedilemediği vurgulanan açıklamada ayrıca "Savaş çığırtkanlarına, milliyetçi ve militarist bir toplumsal iklim yaratarak seçimde kaybettiklerini savaşta kazanmak isteyenlere inat barışta ısrar ediyoruz” denildi.

BirGün’ün haberine göre, açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan gibi çok sayıda milletvekili katıldı. İstanbul'daki basın açıklamasıyla eşzamanlı olarak Ankara'da da bir eylem yapıldı. Ankara'daki basın açıklamasında CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de bir konuşma yaptı.

Bu arada, Aksaray'daki basın açıklamasının öncesinde polislerin eylemcilerin fotoğraflarını çekmesi tepki topladı. Eylemciler, alanda güvenliği sağlamak için ise polislerin önünde insan zinciri oluşturdu.

Basın açıklamasının okunmasının hemen ardından ise sivil polisler dağılan kalabalığı taciz etti. Polis, alanda bulunan barış eylemcilerine "dağılın" anonsunda bulundu.