Gazeteci Gülşen İşeri’nin Ateşin ve Sürgününün Gölgesinde Kentsel Dönüşümadlı kitabıyla ilgili Kadıköy’de bir imza ve söyleşi etkinliği düzenleniyor.

Gülşen İşeri, Kibrit Kutusu Cafe'de 10 Şubat Salı günü saat 19:30'da kentleri ve kent yoksullarını, kentsel dönüşüm nasıl bir boyutta olduğunu İşeri kendi deneyimleri üzerinden anlatacak.

TANIKLIKLAR VE ÖYKÜLERLE 'KENTSEL DÖNÜŞÜM'

Uzun yıllardır kentsel dönüşüm üzerine çalışan ve kentsel dönüşümü tanıklıklarla anlatan Gülşen İşeri hem kitaplarını imzalayacak hem de söyleşi yapacak. İşeri kentleri, kent yoksullarını ve kentsel dönüşümün nasıl ranta dönüştüğünü anlatacak.

Metropol Sürgünleri'nin (2010) ardından Ateşin Ve Sürgünün Gölgesinde Kentsel Dönüşüm kitabını çıkaran gazeteci Gülşen İşeri İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van, Nusaybin ve Antakya illerinde yaptığı araştırma ve saha çalışmasında pek çok mahalle gezdi.

Türkiye’nin dört bir yanında, Kentsel Dönüşümün olduğu ana mekanların neredeyse tümünün öyküleri, birinci derece tanık ve aktörlerini de içererek, İşeri’nin kitabında yer aldı. Farklı illerdeki mahallelerde yaşanan kentsel dönüşüm uygulamaları masaya yatırıldı. Gülşen İşeri tek tek hepsini dolaşarak, farklı farklı belediyelerin uygulamalarına da ışık tuttu.

Söyleşi ve imza:

ADRES: Bahariye, Ali Suavi Sokak No:3 Kadıköy İstanbul