Kadir Kaçan / Demokrat Haber

Anti-kapitalist müslümanlar 28 Aralık’ta birinci yılını dolduracak olan Roboski katliamını anma etkinliği düzenliyor.

28 Aralık 2011 tarihinde sınırın öteki tarafından mazot ve şeker getiren 17’si çocuk 34 kişilik sivil grubun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklarca bombalanarak katledilmesinin yıldönümü sebebiyle Anti-kapitalist Müslümanlar Fatih camiinde cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılacaklar.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, kıldıracağı gıyabi cenaze namazından sonra konuşma yapacak.

Etkinliğin amacına ilişkin Anti-kapitalist müslümanların sözcüsü Sedat Doğan ile konuştuk:

“Roboski’de katledilen kardeşlerimizin acısını diri tutmak ve unutturmamak için yıldönümünde Gıyabi Cenaze namazı kılacağız. AKP’in politik spekülasyonlarına karşılık, acının ve mazlumun kimliği sorulmaz prensibince, iktidarı uyarıyoruz. “Fırat kenarında bir kuzuyu kurt kapsa, ilahi adalet Ömer’den sorar onu” lafızlarıyla iktidar olanlar, Roboski’de katledilen halkımızın failleri olmasına karşın, bir özür dilemeyi bile çok görmekteler. Zulüm ve haksızlık nereden gelirse gelsin müslümana düşen görev, kınayıcının kınamasına aldırmaksızın hakkın, doğrunun müdafaasını yapmaktır. Biz de Anti-kapitalist müslümanlar olarak bu vazifemizi yerine getirmek ve müslüman halkımızla vahyin evrensel prensipleri çerçevesinde bütünleşmek için bu eylemi gerçekleştiriyoruz.

Bütün söylem ve eylemlerimizi Kur’an zaviyesinden yaklaşarak gerçekleştiriyor ve iktidarın manipülasyonuna karşı tavır alıyoruz. “Bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürmüştür demektir” ayeti gereğince, doğruları kitabın ortasından haykırmaya devam ediyoruz. Devlet gücünü eline geçirenlerin, devletleşerek halktan koptuğunu, gücün ve sermayenin güdümünde hareket ettiğini düşünüyoruz.

Roboski’de katledilenleri anmak ve adaletin sesini gür bir şekilde çıkarmak için bütün halkları Fatih Camiindeki Gıyabi Cenaze namazına bekliyoruz”