Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin avukatların Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) talep ettiği kayıtların silinmesine çok az zaman kaldı. Agos gazetesi, Twitter'da TİB kayıtlarının silinmemesi için eylem başlattı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, avukatların Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) talep ettiği ve TİB'in "özel hayatın gizliği"ni gerekçe göstererek göndermeyi reddettiği tüm görüşmelerin mahkemeye gönderilmesine karar verildi. Ancak, kayıtları mahkemeye göndermeyen TİB kayıtları en fazla 5 yıl saklanıyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş6 tweette TİB meselesi...”ni yazdı:

Cinayet gününe ait kamera kayıtlarında tetikçi Ogün Samast'la birlikte hareket ettiği görülen şüphelilerin yaptığı telefon görüşmeleri'ne ait baz istasyonu bilgilerini yaklaşık 5 yıldır TİB çeşitli gerekçeler öne sürerek vermiyor.

Mahkemenin kayıtlara ilişkin talebine önce baz istasyonu ve 'kayıt bulunamadı' şeklinde cevap veren TİB, ardından özel hayatın gizliliği gerekçesiyle kayıtları veremeyeceğini açıkladı.

Cinayetin ardındaki gerçekleri ortaya çıkaracak en önemli delil niteliğindeki bu kayıtların zaman aşımı nedeniyle silinmesine sadece 69 gün kaldı!

İlave bilgi: TİB başkanı bu süreçte kamuoyunu yanıltmak için de yoğun bir çalışma yürüttü.

TİB’le ilgili milletvekillerine çağrı ve imza kampanyası başlatılmış. ADALET İÇİN SÜRE TÜKENİYOR http://adaleticinsuretukeniyor.com/

DEMOKRAT HABER