(Demokrat Haber) Türkiye’deki buslar (Volkswagen minibüsler/karavanlar) ve Vosvoslar mutlaka yılda bir kez bir araya geliyorlar. Bu yıl ise Türkiye, Balkanlar’da iki yıldır yapılan Balkan Bus Meeting’e ev sahipliği yapıyor.

Her yıl Türkiye’de düzenlenen Türkiye Bus Buluşmaları’nın 6.’sı da, Balkan Bus Meeting’in Türkiye’de yapılmasından ötürü, bu seneye özel olarak bu buluşmayla birleştirildi.

Ayrıca Yunanistan klasik Volkswagen buluşması olan Dubmeet 7 de yine bu buluşma kapsamında İğneada’da gerçekleştirilecek.

İlki 2011 yılında Yunanistan’ın Selanik yakınlarındaki Olimpos mevkiinde, ikincisi ise geçtiğimiz yaz Bulgaristan’ın Burgaz şehrindeki Kiten kasabasında yapılan Balkan Bus Buluşmaları’nın üçüncüsünün ev sahibi Türkiye.

Buluşmaya Haziran ayı verilerine göre katılacağını belirten araç sayısı 180’e yaklaştı. Geçmiş yıllardaki tecrübeler ile bu yılki buluşmanın 250 araç ve 800 kişinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Uluslar arası bu buluşmaya, Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Avusturya, Almanya ve Sırbistan’dan kayıtlar yapılmaya devam ediyor.

Yılda sadece bir kez gerçekleşen bu özel gün için araçlarını hazırlayanlar, buluşmada bir araya gelip hasret giderenler, ortak masa kuranlar çok heyeceanlı. Dile kolay, sadece bu buluşma için yollara düşülüp, yüzlerce kilometre yol kat ediliyor…

HEM ETKİNLİK HEM TATİL

Buluşmada çocuk alanı, tüm dernek ve oluşumlara açık stand alanları ve ikinci el parça paylaşım alanının yanı sıra tavla turnuvası, çeşitli yarışmalar, hatıra piyangosu, kamp ateşi, ritm atölyesi, longoz ormanlarına bisiklet turu ve canlı müzik gibi aktiviteler de gerçekleşecek. Ayrıca kamp alanının hemen önündeki upuzun kumsal ile hem bir etkinlik, hem de 4 günlük bir tatil imkânı misafirleri bekliyor.

Bu yıl Anatolia Vosvos Derneği’nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan 3. Balkan Bus Meeting’e 6 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’dan katılacak olan araçlar saat 6’da (Mahmutbey Gişeler’den hareket edecek.

www.balkanbusmeeting.com

İletişim: [email protected]