Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

1915 Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle İstanbul’da yapılacak olan etkinlikler çerçevesinde, bu yıl Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin (DSİP) ev sahipliğinde birkaç farklı toplantı düzenlenecek.

Her yıl Nisan ayının ilk yarısında Marksizm haftası etkinlikleri düzenleyen DSİP, 8-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Marksizm 2015’te yüzüncü yılında Ermeni Soykırımı’nı birkaç farklı toplantıda ele alacak.

8 Nisan Çarşamba günü saat 19:00’da yapılacak olan ilk toplantı, “1915’le yüzleşmek” üzerine. Bu oturumda insan hakları savunucusu, İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi avukat Eren Keskin, Agos gazetesi yazarı Ohannes Kılıçdağı, İstanbul eski milletvekili Ufuk Uras ve DSİP MK üyesi Yıldız Önen konuşacak.

9 Nisan Perşembe günü saat 15:00’te yapılacak olan ve Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Prof. Dr. Arus Yumul, DSİP MK üyesi Atilla Dirim ve araştırmacı yazar Ümit Kurt’un yer alacağı oturumun başlığı ise “Soykırımın ekonomi politiği.”

11 Nisan Cumartesi günü saat 17:00’de yapılacak toplantıda, enternasyonalist yazar ve yayıncı Ragıp Zarakolu ile DSİP MK üyesi Volkan Akyıldırım, İstanbul Beyazıt Meydanı’nda 1915’te idam edilen Sosyal Demokrat Hınçak Partisi üyesi Ermeni sosyalistler üzerine konuşacak.

12 Nisan Pazar günü saat 15:00’te Özgür Sevgi Göral ve Roni Margulies, “Milliyetçilik: Egemen sınıfın geleneği” başlıklı toplantıda konuşmacı olarak yer alacaklar. Aynı gün 17:00’de ise “Türkiye Cumhuriyeti: Halkların hapishanesi” oturumunda Cafer Solgun, Erol Dora, Ferhat Bakırcıoğlu, Ferhat Kentel, Furkan Dzapsh, Apoyevmatini gazetesi yayın yönetmeni Mihail Vasiliadis ve avukat Rita Ender konuşacak.