Dünyanın dört bir yanındaki farklı kültürlerden ilham alarak eserler üreten Ethnic Band, insan ruhuna dokunarak oluşturdukları eserler dizisini yeni albümle müjdeliyor. Farklı disiplinlerin tatlarından beslenerek kendi bestelerine yer veren grubun “Râz” ismiyle piyasaya çıkan albümü, Zkalan etiketiyle raflardaki yerini aldı. Ethnic Band, enstrümantal bestelerini evrensel bir tarzla müzikseverlerin beğenisine sunarak; Sümmani, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal gibi ozanların ölümsüz eserlerine mistik bir üslupla hayat veriyor.

Ethnic Band Lansman Konseriyle Müzikseverlere “Merhaba” diyor

Farklı kültürleri müzikle buluşturan ve odağına insanı alan, uzun uzun düşündürürken içsel bir yolculuğa çıkaran Ethnic Band’in, “Râz” ismiyle müzik piyasasındaki yerini alan yeni albümünün lansman konseri 3 Şubat Pazar günü Anahit Sahne’de gerçekleşecek. Mikail Aslan ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun konuk sanatçı olarak katılacağı konser, 20.00’da başlayacak.

“Bir yol serüveni”

Para, pul, şan, şöhret kaygısı gözetmeden, kalıplaşmış müzik geleneğine karşı bir duruş sergileyen birkaç insanın, “yol alma” serüveniyle bir araya gelen ve “zevk etme” gayretine düşen Ethnic Band; kopuz, tembur ve vokalde Mustafa Altun, Taylan Özgür Ölmez, perdeli ve perdesiz gitarda Mehmet Gençler, nefeslilerde İlker Yalgın, tanbur, santur ve vokalde Delil Öncü, bas gitarda Hakan Gürbüz, perküsyonda İsmet Kızıl, Tarık Arslan ve Onur Sancak, yaylılarda Cem Gülgel, klasik kemençede Uğur Özcan, elektro perdesiz gitar ve kayıtta Onur Özçelik gibi isimlerden oluşuyor.