Gezi olaylarında polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük davasında mahkeme sanık Ahmet Şahbaz'ın bir dahaki duruşmaya getirilmesine karar verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak dördüncü duruşma başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da duruşma öncesinde kırmızı alarm verirken, duruşmayı izlemek ve aileye destek vermek isteyenler Ankara Adliyesi önünde toplandı.


BERKİN'İN BABASI DA ORADAYDI

Radikal'de yer alan habere göre Gezi eylemleri sırasında gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da destek için duruşmaya gelenler arasındaydı.
Duruşma 10.30 sıralarında başladı. Ailenin yanı sıra çok sayıda kişi duruşma salonuna girdi.

SANIK AHMET ŞAHBAZ DURUŞMAYA KATILMADI

Avukat Ömer Kavili, "Adam öldürmenin yargılandığı bu davada sanığın yüzyüzelik ilkesiyle sorgulanması gerekir. Sanığın suçlamalar karşısında titremesini duruşma salonunda görebilmemiz gerekir. Tarafların sanığa doğrudan soru yöneltme hakkını ihlal ediyorsunuz. Mahkeme heyetinin hukukun meşru kurallarını uygulamasını istiyoruz” dedi.

Mahkeme, sanık polisin duruşmaya getirtilip getirilmemesi konusunda karar vermek için duruşmaya ara verdi.
Müdahil avukatların katil zanlısı Ahmet Şahbaz’ın bir sonraki duruşmaya getirilmesi talepleri kabul edildi.

BEŞ AY ARA VERİLMİŞTİ

Davaya bakan mahkeme heyeti, tarafsızlığında şüphe edildiği gerekçesiyle 2 Aralık 2013’te davadan çekilmişti. Üst mahkemenin ve Adalet Bakanlığı’nın ‘çekilme kararını’ reddetmesinden sonra dosya yeniden Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Ancak bu süreç nedeniyle duruşmalar 5 ay yapılamadı.