Gezi Parkı Direnişi’nin Ankara eylemlerinde, polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının ikinci duruşması sona erdi. Sarısülük’ün öldürülmesiyle ilgili polis Ahmet Şahbaz’ın yargılanması, ‘güvenlik’ gerekçesiyle alındığı Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Adliye çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemi alınırken; duruşmayı izlemeye gelen Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük ve yaklaşık 30 kişi, üst aramasından geçirildikten sonra adliyeye alındı.

Sanık polis Ahmet Şahbaz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

GÖRÜNTÜLERİ TÜBİTAK İNCELEYECEK

Mahkeme heyeti, celse arasında olay anını gösteren kayıtları incelediklerini ve tutanak hazırladıklarını, ancak ateş anının hızlı ve seri geçmesi nedeniyle net bir fikir edinemediklerini ve bu nedenle TÜBİTAK tarafından incelenmesini istedi.

Duruşma polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklanması mahkeme tarafından reddilerek 27 Haziran’a ertelendi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis Ahmet Şahbaz’a, “haksız tahrik altında adam öldürmek” ve “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası vermişti. Ancak Yargıtay, kararı usulden bozmuştu.

(Kaynak: İMC TV)