AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, sahibi olduğu Star gazetesine verdiği tam sayfa röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ilişkisini ‘Mevlana – Şems’ benzetmesi ile tanımladı.

Bir süredir AKP yandaşı çıkışlarıyla medyaya konu olan Akşam ve Star gazetelerinin sahibi Ethem Sancak, yandaşlık konusunda sınır tanımıyor. Sancak, Star’a verdiği röportajda ‘Devrim’in mimarı Erdoğan’ derken, Tayyip Erdoğan’ın “300 yılda bir Allah’ın nasip ettiği liderlerden biri’ olduğunu ileri sürdü.

Sancak, “Erdoğan, 300 yılda bir Allah’ın nasip ettiği liderlerden biri. Allah Türkler’e yüz yılda bir böyle bir lider veriyor. Türkler peşinden gidince harikalar yaratıyor. Bazen harcıyorlar Menderes’i harcadıkları gibi. Romalılar Sezar’ı öldürdü. Roma çöküşe geçti. Bunlar oluyor” ifadelerini kullandı.

’MEVLANA VE ŞEMS GİBİ’

Gençliği boyunca hep özgürlük için kavga verdiğini iddia eden Sancak, “Biz Çin, Rus, Sovyet devriminde bazı şeyleri aramışız ama kendi devrimimizden habersiziz. Abdülmecit’ten beri Batı kafalı aydınlar kendi tarihine düşman yetişti. Kendi medeniyetimi izledim. Türkiye’de büyük sosyolojik dönüşüm vardı. Ceberrut devletin etkisiyle kentleşme arttı. Şimdi yüzde 80’in altında düştü köylülük. Kentli sınıfa da önderlik edeceğim diyen Tayyip Erdoğan çıktı. Tanıdım, dürüstlüğünü gördüm. Erdoğan’ın eteklerine tutunup oradan bir şey beklemek niyetim yoktu. Siirt seçimleri vesilesiyle Siirt’ten Başbakan çıksın diye, dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe de aşık oldum. Doğrusu solcuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor...” ifadelerini kullandı.

‘ÜÇ DEFA DAS KAPİTAL’İ OKUDUM’

Karl Marx’ı çok iyi bildiğini de iddia eden Sancak, “Das Kapital’i üç kere okudum. Marks ne diyor ‘İnsanlık tarihinin en büyük sosyal devrimcisi kimdir’ diyorlar. ‘Bedevi bir çöl toplumundan 50 yıl içinde bir ucu Çin’de bir ucu Liberya’da olan toplum yaratabilmiş başkası yok’ diyor. Erdoğan’ın yaptığı da devrimdir. Kimisi inkılap der. Kimi devrim der” diye konuşuyor.

Kaynak: Evrensel