Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Başkan koltuğuna oturmasıyla beraber AKP MKYK üyeliğine getirilen medya patronu Ethem Sancak sahibi olduğu Es Medya’yı sattığını söylemişti.

Ethem Sancak medya sektörüne Erdoğan’a destek olmak için girmişti. Ancak elindeki medya organlarının başarılı ve etkili olamadığı yönünde değerlendirmeler yapılıyordu.

Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 ve 360 televizyonlarının sahibi Ethem Sancak'ın Es Medya'yı Hasan Yeşildağ'a sattığı öğrenildi.

Bünyesinde Star Gazetesi, Akşam, Güneş, TV 360 ve Kanal 24'ün yanı sıra Lig Radyo ve bazı dergiler bulunan Es Medya’nın yeni sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nden arkadaşı olan Hasan Yeşildağ oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında verilen hapis cezasının ardından bilerek küçük bir suç işleyerek ondan önce Pınarhisar Cezaevi’ne giren Hasan Yeşildağ, Erdoğan’ı cezaevinde bizzat karşılamış ve 4 ay boyunca bütün görüşmelerini düzenlemişti. Cezaevi sürecinde Erdoğan’ın içerdeki eli ayağı olan Hasan Yeşildağ'ın, o günden sonra da Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadığı belirtiliyor.

HASAN YEŞİLDAĞ'LA İLGİLİ 11 YILDIR CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün 11 yıl önce Erdoğan'ın en yakınındaki Hasan Yeşildağ'la ilgili yazdığı yazı da yeniden paylaşılmaya başlandı.

Övür, Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'ın Hasan Yeşildağ'la ilgili, "Başbakanın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Her gün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca'nın suç ortağı Hasan Yeşildağ" ifadesini köşesine taşımış, "Hasan Yeşildağ'ın Ağca ve çevresiyle nasıl bir ilişkisi vardı? Geçmişinde birçok 'karanlık' olayın olduğu söyleniyor, doğru mu? Ve bugün Hasan Yeşildağ İstanbul'da ne tür işler yapıyor? İlgili ve yetkili kişilerden yanıt bekliyoruz" diyerek dönemin yetkililerine seslenmişti.