ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı seçilmesi üzerine kongre yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi yine bir kadın genel başkan seçti.

HDP bileşenlerinden Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 1. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkanlığa Sultan Ulusoy’u seçti

Ezilenlerin Sosyalist Partisi 1. Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da toplandı.

Tüm Bel Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen kongrede, salona "Rojava kadın devrimini selamlıyoruz", "Yaşasın kadın devrimimiz", "Rojava, Şengal, Filistin direnen halklar kazanacak", "Yaşasın devrim yaşasın sosyalizm" pankartları asıldı.

Açılış konuşmasını yapan ESP Genel Başkanvekili Çiçek Otlu, Rojava devrimi, Türkiye devrimi ve kadın devrimini birleştirerek ilerleyeceklerini söyledi.

ETHA’nın haberine göre tek liste ile girilen seçimde ESP Genel Başkanlığına Sultan Ulusoy seçildi.

Kongrede konuşma yapan ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, “ESP, komünistlerin özel bir mücadele aracı olarak doğdu. Kurulduğu ilk günden bu yana sokaklarda, fiili meşru mücadele hattını temel aldı ve kendini sokaklarda kitle mücadelesinin içinde var etti” dedi.

Partilerinin kurulduğu günden beri önemli siyasal çalışmalara imza attığını söyleyen Ulusoy, kadına yönelik şiddet, savaş, zam ve vergi soygununa karşı çok sayıda geniş kampanyalar yürüttüklerini anlattı. ESP’nin Gezi direnişinde de önemli bir rol oynadığını savunan Ulusoy, önümüzdeki dönemde kendilerini önemli görevlerin beklediğini ifade etti.

ESP’nin kadın özgürlük mücadelesine, kadın devrimine yaklaşımı ile ayırt edici bir yerde durduğunu ifade eden Ulusoy, bu anlamda önemli örnekler yarattıklarını söyledi.