Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcı Muammer Akkaş ile eski hâkim Süleyman Karaçöl ile ilgili tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılık, şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ile "Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu, savcılarla ilgili "örgüt kurma" suçlamalarının olduğunu belirterek, gereğinin yapılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinden,adı geçen kişilerin tutuklanması amacıyla yakalanmalarına karar verilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski savcı Muammer Akkaş ile eski hakim Süleyman Karaçöl ile ilgili tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

MESLEKTEN İHRAÇ 

HSYK 3. Dairesinin "17-25 Aralık soruşturmaları"nın savcılarıyla ilgili aldığı soruşturma izni kararı, o tarihte HSYK Başkanı da olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanmıştı. Daire, savcılarla ilgili soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmaları talebinde de bulunmuştu. HSYK 2. Dairesi de Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti.