Başkanlık sistemine karşı çıkmasının ardından partisi MHP’den ihraç edilen Antep Milletvekili Ümit Özdağ, Almanya’daki konuşması iptal edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslendi. Özdağ,  “Almanlara kızarken ölçülü olmak zorundasınız. Çünkü esas yasakçı ve baskıcı sizin temsil ettiğiniz zihniyet” dedi.

Maraş’ta bir basın toplantısı düzenleyen Özdağ, referandum için yürüttükleri ‘Hayır’ kampanyasında birçok baskıyla karşılaştıklarını hatırlattı.

Referandumda ‘Hayır’ diyenlere saygı duyulmasını isteyen Özdağ, Bozdağ’ın konuşmasının iptaline üzüldüğünü söyledi.

"ALLAHTAN SİZE ALMANLAR KONUŞMA HAKKI VERMEDİ"

Diken'de yer alan habere göre, Özdağ şöyle devam etti: “Keşke siz de ‘Hayır’ diyenlere Türkiye’de konuşma hakkı verilmemesinden üzülseydiniz. Ama siz buna üzülmek yerine biz ‘Hayır’ diyenleri terörist olmakla suçladınız, terör örgütleriyle yan yana durmakla suçladınız. Allahtan size Almanlar konuşma hakkı vermedi. AKP’li belediyelerden hiçbir tanesi bize salonlarını tahsis etmiyor. Devletin salonları sadece ‘Evet’ için kullanılıyor. Sayın Atila Kaya Denizli’de bir konuşma yapacaktı, kaymakam izin vermişti fakat ‘Hayır’ diyeceğini duyunca salon için verilen izni iptal etti sayın adalet bakanı. Onun için Almanlara kızarken ölçülü olmak zorundasınız. Çünkü esas yasakçı ve baskıcı sizin temsil ettiğiniz zihniyettir sayın adalet bakanı.”