Van’ın İpekyolu ilçesinde iki yıl boyunca kaymakamlık ve İpekyolu Belediyesi kayyımı olarak görev yapan Sinan Aslan, geçtiğimiz eylül ayında Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Kayseri’nin Develi ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Ancak Aslan, hakkında İpekyolu kayyımı olduğu sırada yapılan usulsüzlükler üzerine yayınlanan haberleri mahkemeye başvurarak kaldırttı.

66 HABERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Mahkemeye başvuran Aslan’ın talebi Develi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kabul gördü ve söz konusu haberlere erişim engeli getirildi. Mahkeme ayrıca söz konusu haberlerin kaldırılması için medya kuruluşlarına ihtar yazısı gönderdi. 9 Aralık 2021 tarihinde haberlerin yer aldığı medya kuruluşlarına gönderilen ihtarda; Aslan’ın belediyede usulsüzlük yaptığına ilişkin haberlerin yayından kaldırılmasına ilişkin karar yer aldı.

Mahkeme kararıyla, belediyenin resmi açıklamasının yanı sıra işçi alımları, çift maaşlı çalışan personeller ve ihalelerde yaşanan usulsüzlüklere kadar birçok konuda yapılan toplam 66 haber için erişim engeli getirildi.

YENİ KAYYIMIN AÇIKLAMASINA DA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Sinan Aslan’dan sonra İpekyolu Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İhsan Emre Aydın, kendisinden önceki döneme ilişkin iddia edilen usulsüzlükler hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti. Aydın, 27 Kasım’da yaptığı resmi açıklama ile bu süreci kamuoyuna duyurmuş ve müfettişlerin gerekli incelemeleri yapmakta olduğunu belirtmişti. Aslan, Aydın’ın açıklamasına da mahkemeden yayın yasağını getirilmesini talep ederken mahkeme bu talebi kabul etti.