Eski İçişleri Bakanı Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan,  'Hayır' oylarının gasp edildiğini savunarak, "YSK, hem kendi yasasını, hem Seçim Kanunu’nu, hem de Anayasa’yı ihlal etmiştir." ifadesini kullandı.

Yeniçağ gazetesindeki habere göre, Tantan "YSK’yı bu şekilde karar vermeye mecbur kılan tutsaklık nedir? YSK’yı oluşturan heyetin Türk kamuoyunu aydınlatması gerekmektedir. Açık ve net bir şekilde görülmüştür ki, Türkiye’de, Türkiye’nin bölünmesini istemeyen, demokratik ve hukuk zemininde ülkenin ilerlemesini sağlamak isteyen halkın, bir araya geldiği ve yüzde 57’ye varan bir ’Hayır’ oyu bizzat YSK eliyle gasp edildiği ortaya çıkmıştır. Çok acı bir gerçektir" değerlendirmesini yaptı.

Tantan, şöyle konuştu:

"Bir başka şey daha ortaya çıkmıştır. Bu referandum süreci içerisinde maalesef Türkiye’nin kurumsal yapısı, Türkiye’nin sendikal yapısı, Türkiye’nin meslek ve sanayi odaları, hukuk fakülteleri anayasa kürsülerinin, TÜSİAD’ın ve işadamlarının sessizliği özellikle eğitim sistemini de sorgulanabilir bir duruma getirmiştir. Çünkü, öyle bir nesil bugün Türkiye’ye hakim olmuştur ki, kirlilik ve kimliksizliğin hakim olduğu, kirlilik ve kimliksizliği ülkeyi parçalanmaya ve bölmeye götürdüğü bir ortamda halkın önünde liderlik yapması gerektiren bu insanların, kendi çıkarlarını kaybetmemek uğruna sessiz kalmaları da düşündürücüdür.

Adeta bugün Türkiye’de tartışılması gereken yolsuzluk teröründen menfaatlanan insanların ’Evet’te buluşması, Allah’a kulluk edeceğine, kula kul olmayı kabul eden bir anlayışın Türkiye’yi uçuruma sürükleyeceği görülmektedir. Bu bakımdan da Türkiye’deki cemaatleşmenin Türkiye’yi ayrıştırdığı ortaya çıkmıştır” dedi.