Gaziantep’te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmasının ardından vakfın eski başkanı Alparslan Kuytul’un Adana'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Kuytul’un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!"

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaştı.

Gözaltı işleminin ardından bir grup vakıf gönüllüsünün Adana emniyeti ve Kuytul'un evinin önüne gittiği ancak polis müdahalesi ile karşılaştıkları sosyal medyada paylaşıldı:

Destek için giden gruptan bazı kişilerin de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Ne olmuştu?

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, ramazanda “kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma” anlamına gelen “itikaf”ı yapacaklarını dile getirip "Buyursunlar engel olsunlar" demişti.

Bunun üzerine vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep'te bir camide "maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini" söylemişti.

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellenmişti. Grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı da kullanıldığı görülmüştü.

Bu sırada onlarca kişi gözaltına alınmıştı.