Uzun süre Fethullah Gülen Cemaati’nin önde gelenleri arasında yer alan Hüseyin Gülerce, Cemaat’in 7 Haziran seçimleri öncesinde “siyasi cinayet bile işleyebileceğini” iddia etti.

Hüseyin Gülerce, 'havuz medyası' yayınlarından Sabah’a konuştu. İsa Tatlıcan’ın sorularını yanıtlayan eski Zaman yazarı Gülerce, Cemaat’in 7 Haziran seçimleri öncesinde cinayet bile işleyebileceğini savundu. Gülerce şunları söyledi:

"Benim endişem de burada başlıyor. Tayyip Erdoğan düşmanlığında gözleri dönmüş durumda. Gezi provokasyonundan daha hazırlıklı, daha acımasız olacaklar. Seçim öncesinde kaos planının parçası olarak siyasi cinayetler bile işlenebilir. Hedef, kamuoyunun yakından tanıdığı bir sanatçı, fikir adamı, gazeteci ya da siyasetçi olabilir. Vermek istedikleri mesaj çok açık: 'Hükümet Türkiye'yi yönetemiyor. Erdoğan diktatörlüğe gidiyor…'"

GÜLEN GERİ ADIM ATMAZ

Gülen’in “bu noktadan sonra geri dönmeyeceğini” savunan Gülerce, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Fethullah Gülen'i tanıyorsam artık bu noktadan sonra geri dönmez. Hizmeti bitirinceye kadar, insafa gelmeden bu insanları kırdıra kırdıra inat edecektir. Bir sene önce ben hizmet hareketi içinde önemli bir isimle bu konuyu konuştum. 'Gelin yol yakınken, hükümete karşı yürüttüğünüz bu savaşa son verin, buradan dönün, bence hala bir umut var' dedim. 'Nasıl olacak' dedi. 'Gazeteleri, televizyonları ve bankayı Hizmet bünyesinden çıkarın, yeniden sadece insanlara iman, iyilik, hayır hizmeti verin. Gazete ve televizyonlardaki nefret ve düşmanlık dili doğrudan hizmete fatura ediliyor' dedim. O arkadaş itiraz etmediği gibi hizmetin hatırına bunun yapılabileceğini söyledi. Ancak bir mesafe alınamadı. Artık bu saatten sonra Fethullah Gülen'in geri adım atacağını da hiç sanmıyorum."