İstanbul merkezli 5 ilde "İhaleye fesat karıştırma" ve 'Resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla adliyeye getirilen aralarında eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın bulunduğu 11 kişi tutuklamaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; örgütlü olarak "İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheli 1 Nisan 2022 tarihinde İstanbul, Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de gözaltına alındı. Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da aralarında bulunduğu 21 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Aralarında Handan Toprak ve belediye çalışanlarının bulunduğu 11 kişi sulh ceza hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edildi. 10 kişi için ise adli kontrol hükümleri uygulanması istendi.

Handan Toprak ve belediye personellerinden 11 kişi tutuklandı. Diğer 10 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi.