Meclis locasında oturan eski AKP'li vekil Abdurrahim Aksoy, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etti. Gergerlioğlu da "Herkes bilsin ki bu halkların kardeşliğini kimse engelleyemeyecek" dedi. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hakkında verilen hapis cezası kararının hızla TBMM'ye gelerek Genel Kurulu'nda okunmasıyla vekilliğinin düşürüleceği oturumda eski AKP Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy durumu protesto etti.

Meclis locasından oturumu takip eden Aksoy, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

AKP 22. Dönem Bitlis milletvekili, Deva Partisi Kurucular Kurulu üyesi Abdurrahim Aksoy, Meclis Genel Kurulu basın locasında ayağa kalkarak HDP'li Gergerlioglu hakkında genel kurulda okunacak yargı kararını "özgürlükçü demokrasi istiyorum" diye bağırarak protesto etti.

Vekilliği düşürüldükten sonra HDP Grubu ve Gergerlioğlu Genel Kurulu terk etmedi. 

Gergerlioğlu karar sonrası şöyle dedi: 

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenmiyor. Enis Berberoğlu kararı var. AYM mutlak olarak ihlal bulacaktır. İşkenceleri, çıplak aramaları, Kürt meselesindeki zalimlerini defalarca yüzlerine vurdum. Biz mücadelemize devam ediyoruz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir yazıyor bu Meclis'in duvarlarında. Ama burada millet iradesi yok sayılıyor. Meclis'i terk etmeyerek direniyoruz. AK Parti sıraları kaçtı. Bu kararı savunacak tek bir cümle edemediler. Benim paylaşımım barış çağrısı içeriyordu. 4 yıldır bu paylaşım duruyor. Her hangi bir soruşturma yok, ama buna rağmen bana ceza verdiler."