Adana'da 4.5 aylık hamile eşi 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi öldüren 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi, yargılandığı duruşmada tahrik ve iyi hal indirimiyle 18 yıl 4 ay hapis, ruhsatsız silah taşıma suçundan ise 10 ay olmak üzere 19 yıl 2 ay cezasına çarptırıldı.

Karar, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve katledilen kadının ailesinin tepkisi ile karşılandı.

Tatlı imalatçısı Mehmet Çiftçi ile evlenip, 1 çocuk sahibi olan Burcu Çiftçi, şiddet gördüğü için ailesinin evine döndü. Mehmet Çiftçi, 10 Eylül'de kayınpederinin evine gidip, konuşmak istediğini söyledi. Çiftçi, eşi Burcu'yu yanına alarak merkez Seyhan ilçesinin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlaya getirdi ve burada öldürdü. Olaydan 2 ay sonra yakalanan Mehmet Çiftçi tutuklandı.

Karar duruşmasında mahkeme heyeti, Mehmet Çiftçi'ye hamile eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.
Cinayetin tahrik altında işlendiğini öne süren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi de uygulayarak Mehmet Çiftçi'ye 18 yıl 4 ay hapis cezası verirken ruhsatsız silah taşımaktan da 10 ay hapse mahkum etti.