Yeşil Sol Parti İstanbul Esenyurt'ta miting gerçekleştirdi. Mitinge Başak Demirtaş, HDP Diyarbakır milletvekili Dersim Dağ, Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayları Cengiz Çiçek, Çiçek Otlu ve İskender Bayhan ve Levent Gökçek katıldı.

Esenyurt Köyiçi Meydanda gerçekleşen miting alanını hınca hınç dolduran Esenyurt halkı sık sık "Patates soğan güle güle Erdoğan", "Selo'ya özgürlük", "Jin, Jiyan, Azadi", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

"HALK CEVABI 14 MAYIS'TA VERECEK"

Gerçekleşen mitingde ilk sözü EMEP'in Yeşil Sol Parti listelerinden adayı İskender Bayhan aldı. Erdoğan'ın bütün mitinglerde "Tek devlet, tek millet, tek vatan" dediğini söyleyen Bayhan, "Erdoğan bunu yasaklar, yalanlar ve yoksulluk düzeni kurduğu için söylüyor. Bu düzenin üstünü örtmek için söylüyor, tek adam düzeni sürsün diye söylüyor" dedi.

Bayhan, Erdoğan'ın patates soğana ilişkin sözlerini dile getirdiği esnada "Patates soğan güle güle Erdoğan" sloganı atıldı. Bayhan, "Kaç kilo soğan edersin, kaç kilo patates edersin bunun cevabını halk 14 Mayıs'ta verecek. Senden büyük lider olmaz. Sen sermayeyi seviyorsun, parayı seviyorsun, saraylarda süren saltanatı seviyorsun. Senden bu millete lider olmaz. Senin bu halkla, işçilerle, emekçilerle bir alakan kalmamış" diye konuştu.

Bayhan'ın konuşması sık sık "Selo başkan" sloganıyla bölündü.

Bayhan, "Selahattin Demirtaş şahsında tüm siyasi tutsaklara, tüm dostlarımıza, akademisyenlere, bütün aydınlarımıza selam gönderelim" dedi.

"BİZ KAZANACAĞIZ, TÜRKİYE KAZANACAK"

İktidarın "Biz gidersek vatan elden gider, bağımsızlığını kaybeder" söylemelerini eleştiren Bayhan, "Bu ülke buğdayı, eti ithal ediyor. Tarımı yabancı tekellere teslim edilmiş neyin bağımsızlığından söz ediyorsunuz? Arap monarşisinin 3-5 milyon dolarıyla anti emperyalizm narası atamazsın. Bu halk artırmaz sana. Deniz idam edilirken idam sehpasında şunları söylemişti: 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi, yaşasın işçiler, yaşasın köylüler, kahrolsun emperyalizm.' İşte gerçek bağımsızlığın manifestosudur. Bunlar varken sana kimse inanmaz. İnanan kardeşlerimizi de tek tek kazanacağız. 14 Mayıs'ta bu sahte vatan severlere sandıkta hak ettiği dersi verelim. Yeşili büyütelim, ağacı büyütelim, Yeşil Sol Parti'ye oy verelim. Biz kazanacağız, işçiler köylüler kazanacak, Kürt illeri kazanacak, Esenyurt kazanacak, Türkiye kazanacak" diye konuştu.

DEMİRTAŞ: AĞACIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Daha sonra söz alan Başak Demirtaş miting alanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Selahattin Demirtaş'tan gençler için getirdiği mesajla sözlerine başlayan Demirtaş, "Selahattin ile bugün açık görüş günümüzdü benden gençlere 'Kardeşlerim hepinizden hemen bugün gidip seçim bürolarından sandık görevlisi olmak için başvuru yapmanızı istiyorum' dememi istedi. Bu seçimleri de yine İstanbul halkı belirleyecek, İstanbul Yeşil Sol Parti diyecek. Partimizi güçlü bir şekilde Meclis'e göndereceğiz. Çünkü partimizin güçlü bir şekilde Meclis'te olması barışın kapılarının açılması demektir, zindanların kapılarının açılması demektir. Benim de kardeşlerimizden bir ricam var. Seçim gününe kadar partimizi her evde tanıtın, her evde söyleyin, ağacımızı tanıtın. Bu ağaç bin bir emekle sulanmış büyütülmüş ağaçtır ağacımızı sahip çıkalım" dedi.

BİR OY YEŞİL SOL'A BİR OY KILIÇDAROĞLU'NA

İktidarın dini kendi çıkarları için kullandığını söyleyen Demirtaş, "Ülke yangın yerine döndü bu yangına bir damla su da siz dökün 14 Mayıs'ta vereceğiniz her oy bir damla sudur. Çocuklar yatağa aç giriyor bu ülkede buna bir cevabımız olmalı. 14 Mayıs'ta cevabınızı verecek, bir oy Yeşil Sol Parti'ye bir oy Kılıçdaroğlu'na diyeceğiz" diye konuştu. Daha sonra sahnede oy pusulasında nasıl oy kullanılacağını gösteren Demirtaş, "Pusulada en güzel ağacı görüp mührümüzü basacağız" dedi.

Kaynak: Evrensel