Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesi ile Rusya-İran ve Irak'ın oluşturduğu ittifakın 'mutlaka başarılı olması gerektiğini' söyledi. Esad aksi takdirde bölgenin bir yıkımla karşı karşıya kalacağını savunarak, uyarıda bulundu.

Sputnik'in haberine göre; İran'ın Khaber Televizyonu'na konuşan Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da tepki gösterdi. Esad, Erdoğan ve Davutoğlu'nun ülkesine tavsiyede bulunma hakkı olmadığını savundu; "Erdoğan ve Davutoğlu, dünyada da kimseye tavsiyede bulunamazlar. Hakikat budur. Bu kadar basit ve net" dedi.

"ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU HÜKÜMETİ TERÖRİSTLERİ DESTEKLERKEN IŞİD'LE MÜCADLE NASIL MÜMKÜN?"

Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın Batılı ülkelerin gündemine göre hareket ettiklerini savunan Esad, Suriye'deki sorunun kendisine yönelik eleştirilerle kişiselleştirilmek istendiğini söyledi. Esad, "ABD ve müttefikleri, Erdoğan ve Davutoğlu hükümeti teröristler desteklerken, onların Türkiye sınırından silah ve parayla geçmesine izin verirken, Suriye ve Irak'ta terörizmle-IŞİD'le nasıl mücadele edebilir?" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, ÜRDÜN, KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN'A SUÇLAMA

Türkiye, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ı "Suriye'ye teröristler göndermekle" suçlayan Esad, uluslararası toplumun bu ülkelere baskı yapmasını istedi. Esad, "Eğer bu yapılırsa, sorun olmayacaktır. Suriye'deki sorunun çözümü hiç de karmaşık değil. Zira bu ülkeler Suriye halkına düşman. Zaten ülkemizdeki sorunun nedeni de onlar" dedi.