Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğandarbe girişimini istismar ederek ülkede kitlesel bir tasfiye gerçekleştirmekle suçladı.

Küba'nın devlet haber ajansı Prensa Latina'ya Şam'da bir röportaj veren Esad, 'Sizce Erdoğan ordu tarafından devrilmeli miydi?' sorusunaysa "Biz başka ülkelerin iç işlerine karışmayız. Erdoğan gitmeli ya da kalmalı diyerek bu hataya düşmeyiz. Bu Türkiye halkının karar vermesi gereken bir konu" diyerek yanıtladı.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'de başlatılan gözaltı, tutuklama ve görevi askıya alma sürecinin daha önemli olduğunu ifade eden Esad, "Erdoğan darbe girişimini kendi aşırılıkçı çıkarlarını gözetmek için kullanıyor, Müslüman Kardeşler ajandasını ilerletme çabasında" dedi.

'BM ABD'NİN MAŞASI'

Suriye Devlet Başkanı Esad röportajda Suriye'deki savaşı sonlandırmak için yürütülen uluslararası diplomasi çabalarını ve Birleşmiş Milletleri (BM) de eleştirdi.

BM'nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura'yı ve seleflerini kastederek konuşan Esad, "Arabulucular bapımsız değil. Ya Batılı ülkelerin kurmaya çalıştığı baskıyı yansıtıyorlar ya da doğrudan ABD'nin maşası olarak çalışıyorlar" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe