İran ile Amerika Birleşik Devletleri'ni savaşın eşiğine getirine General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD askeri üsleri hedef oldu.

Irak'ta dün gece ABD hedeflerine yapılan füzeli saldırıların arından Amerikan ve Kenya ordusu tarafından kullanılan Kenya-Somali sınırı yakınındaki Simba Kampı da Eş Şebap örgütünün hedefi oldu.

Sabaha karşı gerçekleştirilen saldırıda bir aracın patlaması sonucu çeşitli hava araçları ve helikopterler tahrip olurken, üste bulunan askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Saldırıda 4 Eş Şebap militanı öldürüldü.

Somali'de El Kaide'nin kolu olarak örgütlenen Eş Şebap ABD Başkanı Trump yönetiminde birçok kez hava saldırılarına hedef oldu.

Örgütün geçtiğimiz hafta Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlediği bombalı saldırıda ikisi Türk, 81 kişi hayatını kaybetmişti.

Her ne kadar bu saldırı doğrudan İranlı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD tarafından öldürülmesiyle doğrudan ilişkili olmasa da, uzmanlar olayın zamanlamasına dikkat çekiyor.

Sünni mezhebe bağlı Vahabiliği destekleyen bir grup olan Eş Şebap'ın Şii mezhebine mesafeli durduğu bilinse de Kenyalı güvenlik güçlerinin bir süredir İran'ın bölgede bağ geliştirmeye çalıştırdığı konusunda endişe taşıdıkları biliniyor. Uzmanlar, Kenyalı yetkililerin endişelerinde haklı olması halinde bu tür saldırıların İran'a stratejik ittifak mesajı şeklinde algılanabileceğini dile getiriyor.

Kaynak: euronews