Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürü, emniyet amiri, komiser ve memurlar ile daha önce görevden uzaklaştırılmış 51 polis gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Kentte 15 Temmuz'dan bugüne kadar 331 kamu çalışanı görevlerinden uzaklaştırıldı.
 
Bu arada, 26'sı emniyet, 18'i askeri, 5'i İl Jandarma Komutanlığı, 8'i Milli Eğitim Müdürlüğü, biri İl Müftülüğü, biri SGK İl Müdürlüğü, biri Kamu Hastaneler Birliği, biri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 4'ü askeri hakim, 3'ü askeri savcı, biri adli hakim ve 17'si sivil olmak üzere 86 kişi tutuklandı.
 
51 POLİS GÖZALTINA ALINDI
 
Erzincan'da, ‘FETÖ/PDY’ yapılanmasının yaptığı iddia edilen darbe girişimine ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 51 polis memuru gözaltına alındı.
 
Öte yandan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Erzincan Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürü, emniyet amiri, komiser ve memurlar ile daha önce görevden uzaklaştırılmış 51 polis gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen gözaltı sırasında polislerin evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.