7 Ocak’ta HDP eş başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'den oluşan HDP heyeti CHP’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bu görüşmede geçen bazı diyaloglar bazı kesimler tarafından “CHP ve HDP ittifak görüşmesi” gibi algılandı.

İlgili haber şöyleydi: HDP heyeti Kılıçdaroğlu'yla görüştü

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü İnternethaber'e olayın aslını şu sözlerle anlattı:

BİZ İTTİFAK GÖRÜŞMESİ YAPMADIK

"Biz CHP ile ittifak görüşmesi yapmadık. Dün, Kemal Kılıçdaroğlu'na bir nezaket ziyareti yaptık, bu arada bu konular da açıldı ve karşılıklı olarak herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını ve olmayacağını teyit etmiş olduk. Zaten gündemimizde böyle bir mesele yoktu. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda kendi yolunda yürüyecek biz de kendi yolumuzda yürüyeceğiz. Üzerinde daha fazla konuşmayı gerektirecek bir konu değil bu. Görüşme öncesi durum neyse görüşme sonrası da durum bu."

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN ADAYLIĞI KESİN

"Sırrı Süreyya Önder'in adaylığını resmen açıklamadık diye bir şey yok. Kendisi resmen aday adayı olduğunu açıkladı, başka da bir aday olmadığı için Sırrı Süreyya Önder'in adayımız olduğunu yazabilirsiniz, sadece tanıtımını yapmadık. Bizim başkasıyla bir hesaba dayalı olarak bunu açıklamamış olmamız diye bir şey yok." (Kaynak: İNTERNETHABER)

HDP’DEN AÇIKLAMA

Ayrıca HDP Basın Bürosu tarafından “HDP-CHP görüşmesi hakkında bilgi notu” gönderildi. Konu hakkındaki açıklama şöyle:

HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel dün (7 Ocak 2014 Salı) saat 19:00’da CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin de hazır bulundu.

Görüşmeler sırasında Türkiye’de yaşanan son gelişmeler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, AKP Hükümeti’nin otoriter ve antidemokratik yönelişlerine karşı demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortak mücadele gerekliliği üzerinde duruldu. 

Bu bağlamda bir süredir kamuoyunu meşgul eden CHP ile bir seçim işbirliği olasılığı da dile geldi. HDP heyeti, Kürt sorununun, halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde, müzakere yoluyla çözümü, yerel yönetimlerin özerkliği, demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir yeni anayasa temelinde ilkeli ve saydam bir siyasi ittifaka kapalı olmadığını yineledi.

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ise “17 maddelik deklarasyon”larının arkasında olduklarını, ancak hiçbir parti, bu arada HDP ile de yerel seçimlerde açık bir ittifakı düşünmediklerini, böyle bir ittifakın zarar getireceğini düşündüklerini ifade etti.

Bu çerçevede 2014 yerel yönetim seçimlerinde iki partinin İstanbul’da ve bütün yerel birimlerde ittifak değil, seçim rekabeti içinde olacakları karşılıklı olarak teyit edildi.