Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk gazetesinde bugün HDK ile ilgili olarak yer alan habere tepki gösterdi, "Hedef gösteriliyoruz" dedi. Haber için "provokasyon" diyen Kürkçü, Ankara'da konuyla ilgili açıklama yapılacağını duyurdu.

 

HDK Eş Sözcüsü ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk Gazetesi'nin bugünkü manşetinden yer verdiği "KCK bitti HDK geldi" başlıklı habere tepki gösterdi. Kürkçü, habere ilişkin "Bu provokasyondan ibarettir. Haber değeri olarak bunu yayınlayan gazetenin son derece çirkin bir tertip içinde olduğunu düşünüyorum" dedi. Kürkçü, Ankara'da HDK bileşenlerinin konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Bilindiği gibi 12 Haziran seçimlerine Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nu oluşturarak giren siyasi güçler seçimler sonrasında bu birlikteliği genişletmiş ve kalıcı hale getirmek için de Halkların Demokratik Kongresi'ni kurmuşlardı.

HABERTÜRK NE DEMİŞTİ?

Habertürk Gazetesi'nin manşetten duyurduğu haberde şöyle denildi: "İstihbarat kaynakları KCK'nın MİT'in kontrolünde bir örgüt olduğu imajını ortadan kaldırmak için KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın örgüt yönetimine Halkın Demokratik Kardeşliği (HDK) isimli yeni bir yapılanmaya gidilmesi talimatı verdiği bilgisine ulaştı. HDK'nın 36 farklı yapılanmadan meydana geleceği ve bu yapı içerisinde aşırı sol örgütlerin de bir araya getirilmesinin hedeflendiği tespit edildi. istihbari bilgilere göre yapı içerisinde Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) ve Devrimci Karargâh gibi silahlı terör örgütlerinin de yer alması amaçlanıyor. HDK'nın KCK'dan farklı üst çatı partisi olması amaçlanırken, yeni oluşumun siyasal bir parti gibi hareket etme eğiliminde olacağı, BDP'yi de organize edeceği istihbarat kaynaklarına ulaşan bilgiler arasında.

 

Örgütün kurulum aşamasında sona yaklaşıldığını kaydeden kaynaklar Kandil'de eğitimlere de başlandığının altını çiziyor. Terör örgütünün üst yöneticilerinin yeni yapılanmanın içerisine emniyet, mit ve askeri personelin sızmaması için de birtakım önlemler aldığı, bu kapsamda kentlerdeki HDK üyelerinin bilgilerinin Kandil'e özel bir kurye ile iletilmesinin bulunduğu da belirtiliyor. Bilgiler Murat Karayılan'ın da içinde bulunduğu yürütme konseyi tarafından incelendikten sonra yeniden kente gönderilecek. Yeni yapılanmaya örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın da onay verdiği ileri sürüldü. Öcalan'ın özellikle KCK soruşturması kapsamında yapıya MİT'in haber elemanlarının sızmasından dolayı rahatsız olduğu ve HDK'nın bir an önce işleme konulması için talimat verdiği ileri sürülüyor." (ETHA)