Halkların Demokratik Partisi’nin bugün Ankara’da yapılan 1. Olağanüstü Kongresi'ne katılan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kongrede yaptığı konuşma sonrasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Halkların Demokratik Partisi'ne geçmek için Barış ve Demokrasi Partisi'nden istifa eden Mersin Milletvekili Ertuğrul, kongreye verilen ara sırasında salondaki kalabalık dağılırken yanında bulunan partililerden Emre Doğan’a rahatsızlandığını söyledi. Kürkçü, partililerin yardımıyla hava almak için dışarı çıkartıldı. Çağrılan ambülans beklenirken, kalbinin sıkıştığını söyleyen Kürkçü’nün durumu daha kötüleşince özel araçla Güven Hastanesi’ne götürüldü.

Bianet'in haberine göre, Emre Doğan, Kürkçü’nün bilincinin açık olduğunu söyledi. İlk yapılan kontrol sonrası doktorların kendilerine, rahatsızlandığı sırada Kürkçü'nün kalp krizi geçirdiğini söyledi. Kürkçü anjiyoya alındı.

‘ARDIMIZDA KALANLARIN EMEKLERİ SAYESİNDE BURADAYIZ’

HDP Eş Genel Başkan Adayı Ertuğrul Kürkçü, rahatsızlanmadan önce yaptığı konuşmasında ise, “Böyle bir parti kurulamaz denilen günlerde sabırla ilmek ilmek örerek bugünlere getiren bileşenlerimize, devrimcilere, demokratlara, öğrencilere, kadınlara, LGBTT bireylere teşekkür ediyorum. Onların sabırları ve emekleri olmasa bugünlere gelemezdik. Elbette ki Kürt hareketinin devrimci kurumlarına, siyasi partisine ve onun önderliğine selamlarımızı gönderiyoruz. Türkiye 12 Eylül’de suskunken, helikopterden atılan, çukurlara gömülen, cezaevlerinde işkence çekenlerin mücadelesi olmasa Kürt özgürlük mücadelesi hapishane duvarlarını delmeseydi bugünlere gelemezdik. Bin selam olsun onlara” şeklinde konuştu.

'YOLDAŞ ÖCALAN'A SELAM OLSUN'

“Bizi izleyebiliyorsa yoldaş Öcalan’a selam olsun. Onu da selamlıyoruz” diyen Kürkçü, “Bilerek yoldaş diyorum. Bize gönderdiği mesajda Sayın Öcalan, sevgili yoldaşımız bir gerçeği bize hatırlattı. Türkiye ve Kürdistan’ın demokratik kurtuluşu ortaktır. Mücadele doğudan hız kazandı. Şimdi orada olgunlaşmış mücadele yeniden batıya taşınıyor. Öcalan, emaneti teslim ederken edebiyat yapmıyor. Bunu önümüzdeki yüzyıla taşıyacak Türkiye partisi kuruluyor ve ileriye doğru adım atıyor. Ortak mücadele içinde omuz omuza yürüyeceğiz” diye konuştu.

‘AKP’NİN ESKİ DEVLET İKTİDARI SON BULACAK’

Kürkçü, konuşmasında devamla şunları söyledi:

“AKP hakimiyeti 10 yılda her yeri kapladı, Medya, diyanet, sermaye, yargı, emniyet AKP, her şey AKP. Kendilerini Kemalist rejimin dışladığını belirterek buraya geldi. Bizatihi devlet oldu. Yoksulların sırtında hükümet icra ediyor. Onların kanından, gözyaşından besleniyor. Geçmişte cumhuriyet seçkinlerinin marşlar eşliğinde yaptıklarını onlar dualar eşliğinde yapıyorlar. Aralarındaki fark budur. AKP, eski devleti devraldı, onun üzerinden hükümet icra ediyor. Türkiye halkları ne 1930’ların tek parti diktatörlüğüne ne de Osmanlı’ya yüzünü dönmeyecekler. Halkların örgütlü mücadelesiyle boğacaklar. Biz kendi yolumuzdan yürüyeceğiz. Kürtlerin, Ezidinin, Alevinin, kadının, LGBT’nin, Arapların hakkı için mücadele etmeyene sosyalist denmez.”

‘SOSYALİZMDE ISRAR İNSAN OLMAKTA ISRARDIR’ VURGUSU

AKP’nin İslam’ı savunamayacağını söyleyen Kürkçü, “Hakiki İslam savunucuları sivil Cumalarda olanlardır. AKP, yoksulların kanıyla besleniyor. Obez oldu. Onları indireceğiz oradan. Sevgili yoldaşımız Öcalan’ın söylediği gibi ‘sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır.’ Bunda ısrar edeceğiz. Kapitalizmde insan insanlıktan çıkar. Kurtlar haline gelir. İnsanlar dünyasında yaşamak istiyoruz. Buradaki kurt sadece mecaz. İnsan etinden beslenen bu zalimlere, sömürücülere asla ve asla saygı duymuyoruz” diye belirtti. (ANF, Bianet)