Barış ve Demokrasi Partisi Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatın ÇED raporu olmamasına rağmen sürmesine ilişkin yanıtlaması istemiyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na soru önergesi verdi.

Gerçekleştirmeyi plânladıkları faaliyetleri sonucu çevre sorunlarına yol açabilecek kurum, kuruluş ve işletmelerin, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu veya proje tanıtım dosyası hazırlamakla yükümlü olduklarını hatırlatan Kürkçü, "Yasaya göre ÇED Raporu alınmadan hiçbir işlem yapılmaması gerektiği halde, ağaç kesimi ve hafriyat işleri ile inşaata izin verildiği yazılarla kabul edilmiştir" dedi.

Kürkçü ÇED Kararı alınmadan bu alan içerisinde her türlü faaliyete izin veren ve bu faaliyetlerle ilgili yasal işlem tesis etmeyen kamu görevlileri hakkında yasal ve cezai işlem başlatılıp, başlatılmadığını sordu.

Kürkçü ayrıca, "Bakanlığınızın bünyesinde geçici izin alarak uygulamaya konan başka projeler var mıdır? Var ise isimleri nelerdir? Yerleri nerededir" sorusunu da Eroğlu'na yöneltti. (ETHA)