Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin Batı Çalışma Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında bir hafta önce yapılan operasyonun ardından bu sabah yeni bir dalga yaşandı.

 

Saat 08.30'dan itibaren İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana, Afyonkarahisar, İzmir ve Muğla'daki bazı adreslerde arama başlatıldı.

 

Soruşturmada 4'ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen askerlerin birçoğunun albay olması dikkat çekti.

 

Operasyon yapılan adreslerin en önemlisi Muğla'nın Bodrum ilçesi oldu. Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Yalıkavak beldesindeki villasında arama yapıldı.

 

Bir ara evinden dışarı çıkarak otomobilinden bir şey alan Erol Özkasnak, gazetecilere dönerek, ''Lütfen rahatsız etmeyin, biraz sonra zaten rahatsız edileceğim'' dedikten sonra evine döndü.

 

Özkasnak, gazetecilerin “Geçmiş olsun” demesi üzerine "Geçmiş olsun sözünün üstünde durun iyi olur" dedi.

 

Özkasnak, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

İSTANBUL

İstanbul’da Levent, Maslak, Fenerbahçe ve Beykoz'daki bazı adreslerde arama yapılıyor. Arama yapılan yerler arasında Fenerbahçe Orduevi ile askeri lojmanlar da bulunuyor. Polis ekipler, 2 emekli albay gözaltına alındı.

 

ANKARA

Ankara’da da Albay Ahmet Dağcı ve Albay Bahattin Çelik’in evleri ile Piyade Albay Mustafa Hakan Bural'ın lojmanlarda bulunan evinde arama yapılıyor.

 

İZMİR

İzmir’de emekli Albay Osman Bülbül'ü Karşıyaka ilçesi Donanmacı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada Bülbül'ün dizüstü bilgisayarı ve bazı evraka el konuldu.

 

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Akarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden emekli Albay Veli Seyit'in evinde arama çalışması başlatıldı.

 

AFYON

Afyonkarahisar’da ise Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah Sönmez'in lojmanında arama yapılıyor.

 

ADANA

Adana'da polis ekipleri Albay Mustafa İhsan Talazer'in askeri lojmandaki evine gitti. Talazer'in evinde başlatıldı. (ntvmsnbc)