Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, TGC üyesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'nu Metris Cezaevi'nde ziyaret etti. 

2014 yılında TGC Basın Özgürlüğü Ödülü'nü alan Önderoğlu görüşmede avukat Gökhan Küçük'e meslektaşlarına iletmesi için bir mesaj gönderdi. Erol Önderoğlu, mesajında meslektaşlarından özgürlük değerlerine sıkı sıkıya sarılmalarını istedi. 

Erol Önderoğlu'nun mesajı şöyle:

"Oldukça uzun bir süre yargı pratiğini izleyen bir haberci olarak; özellikle barış için akademisyenlerin baskı gördüğü ve bizlerin de son yıllarda tutuklamayla yüzleştiği süreç kadar yargı gözdağının bu kadar belirgin olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Özgür toplum, demokratik kamuoyu bu günlerde kenetlenmeli. Özgürlük değerlerimize sık sıkıya sarılmamız bizlere de güç katacaktır. Tutuklandığımız gün bizleri yalnız bırakmayan tüm meslektaş, hukukçu ve duyarlı insanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

NE OLMUŞTU?

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek veren Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci- yazar Ahmet Nesin dün tutuklanmıştı.