HDP Diyarbakır il binası önünde eylem yapan kişilere karşı zafer işareti yaptığı iddiasıyla hedef haline getirilen HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "O hareket esasında oradaki annelerden ziyade o düzeneği kurmuş olan iktidaraydı." dedi.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde çocuklarının zorla dağa çıkarıldığını iddia eden kişiler devlet ve AKP iktidarı desteği ile 3 Eylül 2019 tarihinden bu yana çadır kurup oturuyor. 

İl binasındaki toplantının ardından çıkarken yaptığı zafer işaretiyle hedef gösterilen HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, bu işareti annelere değil iktidara yaptığını açıklayarak, o gün yaşananları anlattı. Kendisinin 68 kuşağından olduğunu ve zafer işaretinin aynı zamanda barış anlamına geldiğini de vurgulayan Katırcıoğlu, şöyle konuştu:

'MADIMAK OTELİ’NİN KAPISINDA GİBİ HİSSETİK'

“Gittiğimizde çadırda kimse yoktu. Basın toplantımızı yaptık. Aşağıya indiğimizde kalabalıklaşmıştı il binası. Camlı kapı vardı. Ancak 1 kişinin geçebileceği etten insan duvarı yapılmıştı. ‘Arkadaşlara bu insanlar partili arkadaşlarımız mı?’ diye sordum, ‘Yok onlar sivil polis’ dediler. Çadırın oradan bağıran erkekler vardı, bağırıp küfür ediyorlardı. Ben kadın görmedim. Polisler de bağıran erkekleri engellemeye çalışıyordu. Biz oradan çıkarken, abartılı gibi olabilir ama sanki Madımak Oteli’nin kapısında bulunmuş olan insanlar gibi hissettik.”

‘PİS ERMENİ’ BAĞRIŞLARINI DUYDUM'

“Binadan 3 kişi çıktık. Ben biraz hastaydım, yavaş yürüyordum. Geride kaldım, ‘Şerefsizler’ diye sesler duymaya başladım. Garo Paylan’ın ima eden ‘Pis Ermeni’ diye bağırışlar duydum. Ben de o hareketi yaptım. O hareket esasında oradaki annelerden ziyade o düzeneği kurmuş olan iktidaraydı. Dünyanın hiçbir yerinde bir siyası partinin girişinde, gelen ve giden misafirlere hakaret eden ve küfreden bir grup insanı bir çadır altında konuşlanmasına izin verilmez.”

'İKTİDARIN HDP’Yİ SİYASİ MATEMATİĞİN DIŞINA DÜŞÜRME ÇABASI'

“İşin asıl ilginci PKK’ye gitmiş çocukları HDP’nin çağırması. HDP’nin PKK ile ilişkisi ne Allah aşkına. Hükümetin yaratmaya çalıştığı, HDP eşittir PKK. Bu büyük bir haksızlık. Yeniden seçilememe korkusu yaşayan iktidarın HDP’yi siyasi matematiğin dışına düşürmeye çalışan, HDP ile ilişki kurma ihtimali olan CHP ve İYİ Parti gibi partileri de boşa çıkarma çabasının sonucu. Benim işaretim aslında bu düzeneği kurmuş olan iktidara ne yaparsanız yapın biz kazanacağızın ifadesiydi. Annelere karşı alınmış veya alınacak bir zafer anlamı taşıması tamamen yandaş medyanın benim hareketimi yorumlayış tarzıdır.”

ÇÖZÜM SÜRECİNİ HATIRLATTI:

“(Diyarbakır il binası önünde bekleyen aileler için) HDP ne yapabilir? Daha ne yapsın. Çözüm süreci denilen süreçte gayretlerimiz neydi? Gayretimiz gerilla diye dağa çıkmış olan kişilerin gelmesiydi. Bunun gerçekleşmesini önleyen biz değiliz ki. Masayı deviren belli. Bu HDP’ye yapılmış büyük haksızlıktır.”

'68 KUŞAĞINDANIM, BARIŞ ANLAMINA DA GELİYOR' 

“Ben 68 kuşağından insanım, bu işaret benim gençliğimde barış işaretiydi aynı zamanda. Benim için normal ve doğal bir şeydi elimi yukarıya kaldırmam. Beni tanıyanlar bilir. Ben kimseden öç almam. Benim herhangi bir şekilde nefret ettiğim insanlar ve kurum yok.”