Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Tigran Balayan bakanlıkta düzenlenen haftalık basın toplantısında Ermenistan'ın Türkiye ile önkoşulsuz ilişkiler kurma niyetinin yeni hükümetinin programında dahil edildiğini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ''Türkiye açıklamasını'' Türk gazetelerinin geniş şekilde yansıttığına dikkat çeken gazeteciye yanıtlayan Balayan ''Başbakanın açıklamasına dair Türk basında çıkan haberlerin farkındayız, takip ediyoruz. Ancak Türkiye, basın tepkileriyle politika yürüten bir ülke değil'' dedi.

Balayan Türkiye iktidarlarının, Ermenistan ile ön koşulsuz ilişki kurmaya hazır olmalarına dair sinyaller göndermesi durumunda, Ermenistanın şu sinyalleri değerlendireceğini söyledi.

Balayan'ın açıklaması şöyle:

''Şu an itibariyle biz Türkiye iktidarlarından bir sinyal almadık. Aksine, siz de takip ediyorsunuz, gördünüz, Türkiye Cumhurbaşkanının ve geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanının Azerbaycan'a yaptıkları ziyaretleri ve orada yaptıkları açıklamaları tam tersi gösterdi. Yani Türkiye'nin önkoşulsuz ilişki kurmaya ve sınırı açmaya hazır olduğunu gösterebilecek herhangi bir sinyal, mesaj almadık.''

Kaynak: Ermenihaber.am