Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Erivan ve Bakü’nün çatışma bölgesindeki durumun istikrara kavuşmasının ardından Dağlık Karabağ sorununun çözümü ile ilgili bir araya geleceklerini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da görüşen Ayvazyan, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Ermenistan ve Azerbaycan’ın çatışma bölgesindeki durumun istikrara kavuşmasının ardından Dağlık Karabağ sorununun çözümü ile ilgili görüşme yapacaklarını söyledi.

Ayvazyan ise “9 Kasım tarihli üçlü bildiri geçici değil, ateşkes ve akan kanların durması anlamında bir mihenk taşı bildirgesidir ve orada, sığınmacıların geri dönmesi bağlamında belli başlı parametreler ve Karabağ sorununun çözümünün başlıca parametrelerini belirleyen diğer konular mevcut. Fakat elbette başta gelen öncelikli konular, çatışma bölgesindeki durum istikrara kavuştuktan hemen sonra başlayacak olan kapsamlı müzakerelere bırakılacak" ifadelerini kullandı.

LAVROV: RUSYA, ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN'IN HER TÜRLÜ TEMASINI DESTEKLEYECEK

Lavrov, Moskova'nın, Bakü ile Erivan arasında doğrudan temaslar da dahil olmak üzere Ermenistan ile Azerbaycan’ın uzlaşma yolunda atacağı her türlü adımı memnuniyetle karşılayacağını belirtti.

Lavrov, “Tarafların bu yönde atmaya hazır olacağı her türlü adımı memnuniyetle karşılayacağız, onları bunu yapmaya teşvik edeceğiz. Ne zaman mı olacak? Bakü ile Erivan arasında, en üst düzeyde doğrudan temas olasılığından bahsettiniz. Elbette ki buna Azerbaycan ve Ermenistan’dan meslektaşlarımız karar verecek” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik