Facebook hesabından canlı yayın yaparak Ermeni yurttaşlara ve Ermenistan vatandaşlarına karşı nefret söylemleri kullanan Kral Pekinkaya adlı kullanıcı için Ermeni Üç Horan Kilisesi Vakfı harekete geçti.

Ermeni Üç Horan Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Simon Çekem, “Hem Ermenistan’dan gelen, hem de Türkiye’de yaşayan Ermenilerin kafalarını kesmek yetmez, parçalanmalıdır… Ermeniler gebertilmelidir” gibi nefret söylemlerinin yer aldığı videonun sosyal medyada yayılmasının ardından savcılığa gitti. Jurnaltr.com’a konuşan avukat Simon Çekem, “Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hukuki olarak bu nefret söyleminde bulunan kişiye karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Simon Çekem, Instagram üzerinden 27 Nisan 2020’de yaptığı bir paylaşımında, Ermeni asıllı Kim Kardashian’a yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle tepki çeken Murat Övüç hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Övüç’ün sözlerinin toplumu ayrımcılığa sürükleyerek ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘Hakaret’ ve ‘Tehdit’ suçlarını işlediği belirtilmişti.