İstanbul’un her yerinde, kent kültürünün her yanında izleri olan Ermeniler ve Rumların ne yazık ki bugün İstanbul’daki sayıları oldukça azaldı. Sayıca az olsalar da İstanbul’da Ermenilerin ve Rumların kültürünü ve müziğini devam ettirenler genç müzik gruplar var.

İstanbul’da Rumca müzik yapan Tatavla Keyfi ve Ermenice müzik yapan Vomank 12 Mart’ta aynı sahnede 2. defa buluşuyor. İlk ortak konserleri 13 Ocak Çarşamba Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılmıştı.

Rumca müzik yapan ‘Tatavla Keyfi’ grubu ismini İstanbul'un efsanevi Rum gettosu, Tatavla’dan (1934’ten sonra Kurtuluş Semti) alıyor. 2008 yılında kurulan Tatavla Keyfi, 2008 yılından bu yana İstanbul'un çok kültürlü mirasına ve şehrin Rembetiko şarkılarına ses veriyor.

Vomank (Kimileri), geçtiğimiz yıllarda Ermeni kültürünün önemli merkezlerinden olan İstanbul’da bir araya geldi. Kendini alternatif müzik grubu olarak tanımlayan Vomank, günümüzde ‘azınlık’ haline gelmiş bu kültürün müziğinden ve dilinden, yaşadığı yeri ve dünyayı anlatmaya çalışıyor. Bunu yaparken geleneksel Ermeni müziğine yakın duruyor ama onun sınırları dışında da dolaşıyor.

12 Mart Cumartesi  saat 20.30'de Sahne Pulcherie'de..

Etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/236024263401089/



TATAVLA KEYFİ;

- Haris Rigas (Buziki/Vokal)
- Güneş Demir (Gitar/Vokal)
- Mamed Caferov (Akordeon)
- Yorgo Marinakis (Bağlamadaki)
- Yannis Dimitriou (Perküsyon)


VOMANK;

- Saro Usta (Klavye
- Ari Hergel (Bas gitar)
- Lara Narin (Vokal)
- İlkem Balseçen (Davul)
- Rupen Melkisetoğlu (Klarnet)

Süre: 120’

35 TL

Biletler:

- Gişe (Konser günü saat 18.30 itibariyle)

- Biletix

- Cafe Tutto

- Nostalji Kültür kitabevi ( Teyyareci Fehmi bey sok. No:21/c Pangaltı, Şişli. Tel: 0212 230 24 66)

- Kumbara Kafe (Katip Çelebi Mahallesi, İstiklal Caddesi, Küçükparmakkapı Sokak, No 9/B, Beyoğlu