Cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Vedat Erkmen’in cenazesi camiye alınmadı, selasının okunmadı, taziye çadırı verilmedi. 

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren ve polis eşliğinde İstanbul’dan Kars’a getirilen Vedat Çem Erkmen’in cenazesi, Kars’ın Digor ilçesine bağlı Pazarcix (Dağpınar) beldesine getirilerek, polis ablukasında defnedildi. 

DİNİ VECİBELERİ YERİNE GETİRİLMEDİ 

Beldeye getirilen Erkmen’in cenazesinin camiye götürülmesi engellendi. Cami imamı, İl Müftülüğü’nün talimat yazısını gerekçe göstererek, cenazeyi camiye almadı, selasını da okumadı. Yine Erkmen’in taziyesi için çadır verilmedi. Bunun üzerine aile, kendilerine ait küçük bir depoda taziyeleri kabul etmeye başladı. Aileye taziye ziyaretleri sürüyor. 

Cenazeye eşlik eden Erkmen’in ağabeyi Sayim Erkmen, dünden bu yana yaşananları anlattı. 

AİLE İNTİHARA İNANMIYOR 

Cezaevi idaresinin kendilerini arayarak kardeşinin intihar ettiğini iddia etmesinin ardından İstanbul’dan Tekirdağ’a gittiğini belirten Erkmen, ancak yaptıkları görüşmelerde yetkililerin çelişkili bilgiler verdiğini söyledi. Hem kendilerinin hem de avukatları olmadan otopsi işleminin yapıldığını hatırlatan Erkmen, bu durumun da şüphelerinin artmasına neden olduğuna dikkat çekti. Kardeşinin tek kişilik hücrede yaşamına son verdiği iddiasına dair Erkmen, kendisinin de tutuklandığını ve cezaevinde kaldığını ve tekli hücrede kaldığını belirterek, “İple kendini asarak intihar ettiğini söylüyorlar. Tekli odalarda ipin bulunması zordur. İp nasıl oluyor da orada bulunuyor. Kardeşimin intiharına inanmıyoruz” dedi.

CENAZE TÖRENİNE ENGELLEME 

Cenazenin İstanbul’da polis tarafından kaçırıldığını söyleyen Erkmen, yine cenazenin Kars’a kadar takip edildiğini aktardı. Polisin defin işlemlerini engellemeye çalıştığını dile getiren Erkmen, “Vedat heval bunu hak etmiyordu. Katılımın az olmasından kaynaklı burukluk oldu” diye konuştu.

HİÇBİR İNANÇTA YOK

Cenazenin camiye girişine izin verilmemesiyle dini vecibelerinin yerine getirilmediğini ifade eden Erkmen, “Dinde böyle bir şey yoktur. Bir insan yaşamını yitirdi mi kimliğine ve geçmişine bakılmaz. Hiçbir inançta böyle bir şey yoktur. Bunlar kendilerine tek Müslüman. İnsan ne diyeceğini bilmiyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: MA